Barça

Embús en l'operació sortida

MASSA JUGADORS ·

El fitxatge de Neymar i la perspectiva de l'arribada de més reforços fan necessari alleugerir la plantilla del Barça

Les vendes i les cessions també han d'ajudar a finançar properes arribades

Una vegada segellat el fitxatge de Neymar, i en espera de concretar “una o dues altes més”, com va explicar el president, Sandro Rosell, en la compareixença de la setmana passada, la superpoblació del vestidor blaugrana és un dels temes que exigeixen més feina per part de la direcció esportiva. A hores d'ara, amb l'arribada del crac brasiler, la fi de les cessions i el salt definitiu del filial al primer equip de Sergi Roberto, Gerard Deulofeu i Rafinha, la nòmina de jugadors de la primera plantilla del Barça puja a 30 efectius. Una quantitat que, un cop confirmats el nom, o noms, dels pròxims reforços, es podria enfilar fins a 32. Aquesta previsió es contraposa amb els plans de Tito Vilanova, que ja ha expressat la seva voluntat de treballar amb plantilles reduïdes per tal que “tothom se senti útil”. Aquest darrer curs ha comptat amb un grup fix de 23 futbolistes, però alguns, com Jonathan dos Santos, amb una participació gairebé testimonial.

Per tant, ja sigui a través de traspassos o de cessions, urgeix activar l'operació sortida durant les properes setmanes, tot i les tradicionals dificultats d'un club comprador com el Barça per treure el millor profit d'aquestes gestions. Sense anar més lluny, l'estiu passat no va recaptar ingressos per la venda de futbolistes. Keita i Henrique van marxar lliures. A Keirrison se'l va cedir al Coritiba fins al final del seu contracte, mentre que Afellay, Cuenca i Fontàs van anar cedits un any. Aquests tres últims, més Bojan, haurien de tornar, però no entren en els plans de Vilanova i, per tant, caldrà redefinir el seu futur.

De moment, les úniques baixes segures de cara al proper curs són les d'Éric Abidal i Marc Muniesa. La defensa és, per tant, la zona que requereix més atenció. Cal un central, i Thiago Silva és la peça més desitjada pel cos tècnic i, a la vegada, la més complicada per les elevades pretensions econòmiques del PSG, i del jugador. Però les entrades també depenen de les sortides i, en el cas del jugador brasiler, l'elevat cost de l'operació requeriria fer alguna venda destacada. Els rumors més consistents apunten a David Villa, pel qual, segons diverses fonts, el Tottenham i l'Arsenal estarien disposats a pagar uns 15 milions d'euros.

Un altre nom propi és el de Bojan, cedit al Milan el darrer any i per qui el club rossonero estaria disposat a pagar 5 milions d'euros. El de Linyola voldria quedar-se, però la quantitat no convenç el Barça. Pel que fa a Dos Santos, també podria aportar uns ingressos de traspàs.

Les cessions dels més joves també haurien d'alleugerir la plantilla blaugrana. Deulofeu i Rafinha s'han mostrat disposats a marxar un any per assegurar minuts en l'elit, mentre que els plans sobre Sergi Roberto van lligats al futur de Thiago.

BAIXES

Abidal i Muniesa són les úniques sortides que s'han realitzat fins ara

PREVISIÓ

Tito Vilanova ja ha expressat la seva voluntat de treballar amb un grup reduït

GRUP AMPLI

A hores d'ara el primer equip té 30 jugadors, i amb els reforços en podrien ser 32
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)