Futbol sala

El Barça, desconnectat

L’equip blaugrana, sense intensitat inicial ni encert en la segona part, haurà de persistir per alçar la cinquena Champions i sucumbeix clarament contra el Palma, que revalida el tron europeu en la final de Yerevan

Barça 1 Palma 5

BARÇA:Dídac Plana; Antonio, Ferrão, Catela, Erick –cinc inicial–; Feixas (p.s.), Matheus, André Coelho, Harada, Adolfo, Lozano, Pito i Touré.PALMA:Barrón; Chaguinha, Neguinho, Rómulo, Gordillo –cinc inicial–; Muller (p.s.), Vilian, Cleber, Moslem, Bruno Gomes, Rivillos i Marcelo.GOLS:1-0 (15’) Adolfo. 1-1 (18’) Rómulo. 1-2 (19’) Vilian. 1-3 (33’) Neguinho. 1-4 (39’) Chaguinha. 1-5 Neguinho (39’).ÀRBITRES:Jelic i Mazinone.T.V.:Directa a Lozano per tallar una pilota amb la mà.PÚBLIC:Partit jugat al Demirchyan Arena.

El Barça va quedar lluny de la seva millor versió i va haver de claudicar en una final de la lliga de campions UEFA de futbol sala a Yerevan en què el Palma, el defensor del títol, va saber jugar molt millor les cartes. L’equip blaugrana haurà de persistir per arribar al repòquer de títols, mentre que el conjunt illenc es va convertir en el tercer club capaç de revalidar el tron europeu, després del Playas de Castelló (2002-03) i l’Inter Movistar (2017-18).

La falta d’intensitat inicial ja va ser un mal símptoma per als blaugrana. Amb el marcador en contra en la segona meitat, els va faltar encert. I amb el porter jugador es van mostrar inoperants contra un Palma que va sentenciar amb dos gols a porteria buida en l’últim minut.

Domini inicial del Palma

El Palma, amb les idees més clares, va sorprendre inicialment el Barça amb un joc molt directe. Sense especulacions, l’equip illenc va posar setge sobre l’àrea blaugrana i les oportunitats es van anar succeint. Dídac Plana va ser el nom propi de l’inici de partit, mantenint la porteria a pany i forrellat i impedint que el campió europeu inaugurés el marcador. Als 6 minuts, Jesús Velasco es va veure obligat a demanar temps mort per fer un toc d’atenció als jugadors i va donar entrada a Touré i Adolfo per activar l’equip. De mica en mica, el Barça va anar entrant en joc. Les forces es van anivellar i Pito va forçar la cinquena falta del Palma, al límit de l’àrea rival. El pas endavant del Barça es va concretar amb el gol d’Adolfo (15’), que va aprofitar una bona assistència de Catela i va superar Barrón amb un xut creuat. El conjunt blaugrana va passar a exercir el control del partit, però l’equip verd, quan pitjor ho estava passant, va revifar amb dues jugades d’estratègia, un servei de banda culminat per Rómulo (18’) i una falta directa executada per Vilian (19’), que li van permetre arribar al descans amb avantatge (1-2). Aquest últim gol va fer mal perquè només restaven 7 segons per a la mitja part i va venir precedit d’una falta de concentració defensiva. A més, 2 minuts abans, el Barça havia perdonat amb dos dobles penals en què ni Catela ni Ferrão van trobar porteria.

La segona meitat va començar amb un Barça més intens i un Palma més especulatiu. La recuperació de pilotes van propiciar les primeres oportunitats, de Catela i de Pito, que no van saber concretar. Sergio Lozano també va enviar un xut al travesser després d’un servei de banda i va fer lluir Luan Muller en una falta directa. En transició, Touré va estavellar un xut al pal i Catela va perdonar l’empat en una acció en què el porter d’origen brasiler va tornar a fer una exhibició de reflexos sobre la mateixa línia de gol. El Barça perdonava i el Palma tornava a colpejar en una altra jugada d’estratègia en què Neguinho (33’), jugador brasiler amb futur lligat al club blaugrana, li va guanyar l’esquena a Antonio. Només restaven 6 minuts de joc i Velasco s’havia de jugar la carta del porter jugador. La fórmula tampoc no va funcionar, i el Palma va sentenciar amb els dos últims gols de l’MVP Chaguinha i Neguinho.

ELS VESTIDORS

Hem començat fatal i hem tingut sort de no anar perdent d’un o dos gols a la meitat del primer temps
Jesús Velasco
En la segona part, hem estat molt superiors, però ens ha faltat lucidesa i ens ha sortit tot al revés
S’ha de felicitar al Palma perquè ha competit millor que nosaltres. No hem fet el nostre millor partit