Opinió

Adéu-siau, copa d'Europa!

És molt difícil que un club sense ànima se'n surti al terreny de joc

Fa uns mesos, quan el milionari del totxo François Rivière es va fer amb el 68% de les accions de la USAP de Perpinyà, el club de rugbi mes important de Catalunya, molts van veure en la seva cartera una garantia d'èxit esportiu. Amb la promesa d'abocar uns quants milions a les arques del club, va guanyar-se ràpidament els favors dels principals referents del rugbi nord-català.

Tanmateix, la pilota mana, fins i tot si és ovalada. Un cop més s'està demostrant que els diners no són prou per garantir els triomfs. Cal quelcom més. Rivière no només va canviar les estructures esportives de la USAP, sinó que va despullar el club de la seva personalitat catalana. El fet de reemplaçar l'himne oficiós Els hi fotrem de Jordi Barre per I gonna go my way de Lenny Kravitz és tot un símbol de la deriva que ha agafat el club perpinyanès.

Tot plegat podria haver quedat en un segon pla si les coses haguessin anat més o menys bé en l'àmbit esportiu (i segurament aquesta era la idea dels nous patrons), però estan descobrint amb amargor que un club sense ànima és molt difícil que se'n surti al terreny de joc. Dissabte, davant 60.000 espectadors, els escocesos de l'Edimburg van enterrar definitivament la participació d'enguany de la USAP a la copa d'Europa, la copa Heineken. Tot i que encara falta una jornada, els catalans ocupen l'última plaça del grup 5 i ja no tenen cap possibilitat de passar a la segona ronda. Lluny queda aquell equip orgullós que ser català, que va arribar a la final de la competició fa deu anys.

En el Top 14, el campionat francès que la USAP va guanyar fa només quatre anys, les coses tampoc no van gens bé. Els catalans ocupen el quart lloc de la classificació... per la cua. En comptes de lluitar per jugar la copa d'Europa de la temporada vinent, els de Perpinyà hauran de fer mans i mànigues per no perdre la categoria per primera vegada en la seva història centenària. Mai no és massa tard per rectificar i corregir els errors. La USAP ha d'entendre que no cal renunciar a la seva identitat i als seus valors esportius per triomfar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)