Opinió

2013: l'any del San Lorenzo

“Ara tenim el número de mòbil de Déu”, va assegurar un dels seus dirigents. I és clar, amb aquests contactes... tot és possible!

Després d'un final de campionat molt competit, amb quatre equips aspirant al títol, el Club Atlético San Lorenzo de Almagro es va proclamar campió del Torneo Inicial Nietos Recuperados 2013 a l'Argentina. L'empat a zero assolit a l'estadi José Amalfitani contra Vélez Sarsfield, unit a l'empat a dos entre el Newell's Old Boys i el Lanús, va certificar el triomf agònic dels de Boedo i l'esclat de joia de l'afició cuerva, anomenada així pel color de la sotana del seu fundador, el salesià Lorenzo Massa. Aquest ha estat, sense cap mena de dubte, l'any del Ciclón, sobrenom amb el qual hom coneix l'equip blaugrana. Més enllà dels èxits esportius aconseguits pel conjunt entrenat per l'exbarcelonista Juan Antonio Pizzi, el club ha viscut una temporada de somni. Després de veure's abocat a la Nacional B l'estiu de l'any passat, en la qual va superar la promoció contra l'Instituto de Córdoba amb l'excèntric tècnic Caruso Lombardi, el club ha capgirat la seva dinàmica gràcies als nous dirigents de l'entitat, encapçalada des del setembre de 2012 per Matías Lammens i el mediàtic vicepresident Marcelo Tinelli.

Ells van ser els que van apostar per Pizzi, que va abandonar la banqueta del Rosario Central per transformar el joc de l'equip. Les llargues pilotades van deixar pas al joc de toc de combinació en què van excel·lir joves futbolistes com ara l'hàbil davanter Ángel Correa –el jugador que Messi va demanar conèixer aquests dies durant la seva estada de recuperació a l'Argentina–, el seu veloç company d'atac Héctor Villalba i Nacho Piatti, el golejador que va prendre el relleu del lesionat Martín Cauteruccio. Tots tres han esdevingut fonamentals per al Ciclón juntament amb futbolistes com Pichi Mercier, un migcampista recuperador veterà molt treballador que recorda Sergio Busquets, l'etern capità, Pipi Romagnoli, i el porter Sebastián Torrico, que va relegar a la suplència l'exespanyolista Cristian Álvarez. Amb dues aturades providencials, el penal al final del partit contra el Boca Juniors i la sensacional mà a l'escaire a les acaballes del matx contra Vélez a xut d'Allione, el porter va salvar uns punts cabdals per obtenir el triomf final del conjunt blaugrana. Torrico, de fet, va arribar al club per substituir Pablo Migliore després que aquest fos detingut i empresonat per encobrir el pròfug Maxi Mazzaro, barra brava del Boca i autor d'un assassinat.

Tot i aquest maldecap, l'equip es va sobreposar a l'absència de Migliore i a la lesió de Cauteruccio per practicar un bon futbol que li va permetre obtenir el campionat. Aquest any totes li ponen, al San Lorenzo, no debades, a banda de l'elecció del papa Francesc, reconegut aficionat cuervo, s'han concretat les negociacions pel retorn als seus orígens, l'avinguda de La Plata del barri de Boedo. Allà va ser on es va fundar el club i es va construir el Viejo Gasómetro, l'estadi del conjunt blaugrana fins al 1979 quan una operació especulativa orquestrada per la dictadura militar el va deixar sense llar. D'aleshores ençà, els seus aficionats van maldar per recuperar els terrenys que havien testimoniat el futbol desplegat en la dècada dels seixanta per Los Matadores, el llegendari equip dirigit per Juan Carlos, Toto, Lorenzo. Finalment, després de la promulgació de la llei de restitució històrica, els socis de l'entitat han pogut abonar les quotes per recomprar els 35.000 m² del terreny on hi havia el vell estadi. Així es concretarà, gràcies a les aportacions populars, l'anomenada vuelta a Boedo. Per fi el club abandonarà el barri de Bajo Flores, on hi ha l'estadi actual, per tornar als seus orígens. Per tot plegat, aquest ha estat un any ple de sensacions per a l'afició sanlorencista, que feia sis anys que no disfrutava d'un campionat, d'ençà el Torneo Clausura que el 2007 va guanyar l'equip entrenat per Ramón Díaz amb Gastón, La Gata, Fernández com a figura. Tot i la joia per l'èxit esportiu, el veritable triomf de San Lorenzo enguany és el seu retorn a Boedo. Amb aquest futur esperançador no és estrany que els jugadors s'hagin plantejat com a objectiu per a l'any vinent la consecució de la copa Libertadores. Per aconseguir-ho no van dubtar a demanar ajut al Sant Pare durant la recepció que els va oferir al Vaticà arran del títol de lliga. “Ara tenim el número de mòbil de Déu”, va assegurar un dels seus dirigents. I és clar, amb aquests contactes... tot és possible!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)