Opinió

Deixeu viatjar Messi i Mascherano!

No em sembla una tortura gaire sàdica fer volar Messi en primeríssima classe

E s veu que el Barça està fent mans i mànigues per impedir que Messi i Mascherano, tots dos lesionats, viatgin a l'Argentina amb motiu dels partits de seleccions de les eliminatòries del mundial 2014.

Alejandro Sabella, seleccionador argentí, va convocar tots dos jugadors, tot i les lesions, i va donar un motiu molt clar: els vol per fer pinya, per crear equip, team building que dirien els nord-americans.

Aquí, tothom es va posar les mans al cap. Com pot ser que els convoqui si estan lesionats! Si l'Argentina ja té plaça assegurada al mundial del Brasil! Per què Sabella no els deixa en pau a Barcelona, per tal que es recuperin aviat? Com pot ser tan insensible per sotmetre'ls als terribles vols interoceànics que duren hores i hores, només per mirar el partit des de la banqueta? Això no es pot permitir, que diria l'expresident Núñez.

Què voleu que us digui? Jo entenc perfectament el plantejament del seleccionador argentí. D'entrada, no em sembla una tortura gaire sàdica fer volar Messi i Mascherano en primeríssima classe amb hostesses sempre atentes que la copa de xampany no es buidi. De fet, les hores de vol seran hores de descans, ideals per a la recuperació de les lesions. De fet, tots hem vist a la tele que Messi s'ho passa d'allò més bé als vols, jugant amb pilotes de futbol i de bàsquet amb Kobe Bryant.

D'altra banda, cal entendre que per a l'Argentina el mundial del Brasil és d'una importància extraordinària. La rivalitat entre argentins i brasilers al futbol és molt intensa, quasi llegendària, i els primers somien a guanyar el seu tercer mundial a Maracaná, amb Leo Messi de capità. Per això, Sabella i l'AFA no deixaran passar cap oportunitat d'aprofundir l'esperit de grup d'una colla de jugadors escampats a tort i a dret, a cada racó del món. Per això em sembla més que raonable que vulguin comptar amb dues de les seves màximes figures, Messi i Mascherano, encara que només sigui per fer la roda abraçats al vestidor amb la resta de companys, abans de saltar al camp.

Sí, ja ho sé, que és el Barça qui paga les nòmines astronòmiques de Messi, de Mascherano i de tots els altres jugadors, i que les federacions s'aprofiten de la seva posició dominant en el món del futbol per estirar els jugadors d'una manera exagerada, però les regles del joc són aquestes. I no ens enganyem, tots els jugadors s'estimen molts els clubs on militen, però als que poden defensar els colors del seu país (quelcom que els esportistes catalans dels esports majoritaris de moment no poden fer, malauradament) el que els fa més il·lusió, tant des del punt de vista professional com del personal, és guanyar amb les seves seleccions nacionals. O sigui que, si us plau, deixeu viatjar Messi i Marcherano a l'Argentina!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)