Opinió

Els ‘pumas' redoblen l'aposta

Els ‘pumas' necessiten prioritzar aquells partits
que sí que poden guanyar

El rugbi argentí va viure l'any passat una fita històrica, en participar per primer cop al Campionat de Rugbi l'equivalent al Sis Nacions de l'hemisferi sud.

El país sud-americà viu el rugbi amb passió des que els anglesos que van anar-hi a construir la xarxa de ferrocarrils en el segle XIX van dur unes quantes pilotes ovalades a les seves maletes. El rugbi argentí va mantenir-se fidel a l'amateurisme, tot alimentant els millors equips europeus amb grans jugadors, fins que els organismes internacionals que regeixen l'esport van pressionar per tal que l'Argentina deixés de ser l'excepció a la regla. En aquest procés, l'ingrés al Campionat de Rugbi va ser una peça clau. La primera participació dels pumas es va saldar amb cinc derrotes i un empat contra els Sprinboks, però aquests resultats no reflecteixen el bon joc dels argentins, que van donar la cara en cada partit.

Per a l'edició 2013, els pumas volen fer les coses millor i assegurar-se que el primer triomf no trigarà a arribar. Per això han fitxat Graham Henry com a entrenador principal a temps complet. Henry va guanyar la copa del món amb Nova Zelanda i sap el pa que es dóna a l'elit del rugbi de l'hemisferi sud. També s'han assegurat el retorn del mític Felipe Contepomi, que encara té coses a dir.

Els pumas necessiten administrar millor els seus recursos, estirar tots els jugadors disponibles i prioritzar els partits que sí que poden guanyar. Les grans figures argentines del rugbi europeu, com ara Juan Hernández o Horacito Agulla, garantiran el joc col·lectiu de qualitat que els caracteritza, però també valdrà la pena posar l'ull a nous talents com ara Matías Díaz o Pablo Matera.

El rugbi internacional segueix amb expectació el creixement del rugbi argentí i la consolidació del seu pas al professionalisme. Per assegurar-se que no es perd l'interès, han posat una pastanaga molt interessant a la punta de la canya argentina: places per als millors equips argentins en un campionat Super Rugby ampliat a partir de l'any 2015!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)