Opinió

La USAP vol tornar a Barcelona

Esperem que l'any vinent les coses es facin millor
i tornem a viure una festa

El nou president de la USAP de Perpinyà, Daniel Besson, vol continuar amb la política del seu predecessor, Paul Goze, i ha demanat a la lliga francesa, el Top 14, que el partit amb el Toló del 18 o el 19 d'abril del 2014 es deslocalitzi i es jugui a l'estadi olímpic Lluís Companys de Barcelona.

Podem suposar que l'autorització demanada no serà gens difícil d'aconseguir, car el president de la lliga de rugbi de França no és cap altre que Paul Goze, el pròcer usapista que va batallar contra propis i aliens per aconseguir que la USAP jugués a Barcelona els quarts de finals de la copa d'Europa, la Heineken Cup. En aquella primera ocasió, l'11 d'abril del 2011, els catalans van aconseguir un sonat triomf que va significar passar a semifinals.

Per assegurar-ne l'èxit, el Barça i la Federació Catalana de Rugbi es van implicar a fons, i l'esdeveniment va ser una autèntica festa del rugbi català.

En vista de l'èxit aconseguit, l'any següent es va repetir l'experiència, aquest cop contra l'etern rival, el Tolosa. La USAP estava fent una campanya molt irregular i els occitans estaven guanyant-ho tot, però l'efecte Barcelona va fer acte de presència i els catalans van fer un partit inoblidable, passant per l'adreçador un equip clarament superior. Malauradament, l'organització d'aquest segon partit no va ser tan bona com la primera. La data triada, el mes de setembre, no era la més adequada. El Barça no va implicar-se de la mateixa manera que en la primera ocasió, per raons molt comprensibles que ara no vénen al cas. Van assistir molts catalans del nord i molts occitans, però els catalans del sud no es van mobilitzar de la mateixa manera que en el primer partit.

Esperem que l'any vinent les coses es facin millor i que tornem a viure una festa del rugbi català. El rival no pot ser millor. És el campió d'Europa i té grans figures, incloent-hi el millor jugador del continent, l'anglès Jonny Wilkinson. Aquest cop, la data triada és la correcta, el mes d'abril. Esperem que els catalans arribin en un bon moment de forma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)