Opinió

Els Tuilagi: una nissaga de poder

Imagineu-
vos la satisfacció de veure un fill vostre triomfant
en l'esport d'elit

Que alci la mà qui no hagi bavejat veient el seu fill o la seva filla competint en qualsevol esport. Des dels més exaltats, que criden com hooligans en qualsevol partit infantil en què jugui el seu fill, fins als més continguts, que asseguren que són persones civilitzades però que, en realitat, es mosseguen la llengua per no començar a saltar i vociferar com energumens per una jugada decisiva del seu fill o de la seva filla. És igual si és futbol, tennis, bàsquet o handbol; tots somiem que el nostre petit esdevingui el nou Messi, Nadal, Gassol o Undargarin. Ep! Em penso que l'última comparació no ha estat gaire afortunada.

Sigui com sigui, imagineu-vos la satisfacció de veure un fill vostre triomfant en l'esport d'elit i competint amb la selecció nacional. Us ho podeu imaginar, oi? I si en comptes d'un fill, en fossin dos? Com es deu sentir el pare de Serena i Venus Williams? I si en fossin tres, o quatre, o cinc, o sis?

Poseu-vos en la pell del senyor Tuilagi, un samoà que ha vist com sis dels seus set fills arribaven al màxim nivell del rugbi mundial, triomfant amb la selecció i amb clubs europeus de primer ordre. Freddie, Henry, Alesana, Anitelia, Sanele Vavae i el caganiu Manu (20 anys menor que el més gran, Freddie) són els noms de la nissaga més poderosa que mai no ha conegut el rugbi mundial.

El rugbi és un esport en què han destacat unes quantes famílies il·lustres, com ara els Quinnell, els Lièvremont, els Ella o els Wallace. Els Tuilagi, però, superen en nombre i virtuts tots els altres. Els anglesos van aplicar la màxima que diu que si no els pots vèncer, almenys intenta fixar-ne algun i van nacionalitzar el petit Manu, que viu a Anglaterra des dels 13 anys, seguint un dels seus germans que triomfa als Tigres de Leicester. Ha brillat amb la sub-18 i amb la sub-20 i ara és un dels Lleons Britànics i Irlandesos que està de gira per Oceania.

El més proper a nosaltres és Henry, que des del 2007 empeny amb força a l'Aimé Giral, com a pal de paller del primer equip de la USAP de Perpinyà. Els Tuilagi són, sens dubte, una nissaga de poder.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)