Opinió

Un cap de setmana màgic

El Magic Weekend
és una iniciativa que podria ser copiada per molts esports

El rugbi de 13 és una variant del rugbi que va néixer al nord d'Anglaterra a finals del segle XIX per diferències sobre les compensacions econòmiques que alguns clubs volien pagar als jugadors d'extracció obrera que perdien diners durant les hores d'entrenament o de partit que deixaven de treballar.

Amb el temps, els reglaments del rugbi de 13 i del de 15 jugadors van anar divergint fins esdevenir dues disciplines ben diferenciades. El rugbi de 15 és el més difós; el de tota la vida, podríem dir. El de 13 té un nombre molt gran de seguidors a Anglaterra, el sud de França, el nord de Catalunya i Oceania. És un rugbi molt dinàmic, molt vistós, molt més inclinat a l'espectacle i al gaudi dels seguidors. A casa nostra, el màxim exponent del rugbi de 13 són els Dragons Catalans, que militen a la Super Leage anglesa. Aquesta competició professional ha sabut fer del seu esport un espectacle que no té res a envejar als grans esports americans. Una de les seves últimes creacions es diu Magic Weekend.

Precisament, aquest cap de setmana proppassat ha tingut lloc l'edició 2013, a l'Etihad Stadium de Manchester. És una idea brillant, que va celebrar-se per primer cop al Millenium Stadium de Cardiff el 2007. Consisteix a agrupar tots els partits de la jornada en un mateix cap de setmana i al mateix estadi. Quatre partits el dissabte, tres el diumenge.

Imagineu-vos les aficions dels 14 clubs que disputen la Super League, reunits en un mateix estadi, amb un munt d'activitats relacionades als voltants de l'estadi, amb un abonament de preu raonable, que fa que tornis a casa tip de bon rugbi.

Els catalans van fer un gran paper en véncer els Broncos de Londres per 46 a 18, un resultat que manté els Dragons dins de les posicions de play-off.

Trobo que el Magic Weekend és una iniciativa magnífica que podria ser copiada o adaptada per molts esports que pateixen per atraure espectadors i potencials adeptes. Per començar, la mateixa Federació Catalana de Rugbi podria prendre'n nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)