Opinió

‘Els segadors' no sonarà a Anglaterra

La UE Santboiana està fent un gran esforç que mereix un seguiment adient dels mitjans

Quins dies més intensos que estem vivint els aficionats al rugbi. Passa cada quatre anys, quan se celebra un mundial: ens sembla que l'esport de l'ovalada deixa de ser minoritari i torna al lloc que li correspon per dret propi. El miratge s'acaba tan bon punt finalitza la copa del món, però és igual, en gaudirem mentre duri!

El mundial de Nova Zelanda ja ha agafat velocitat de creuer, tot regalant-nos partits emocionants com ara el triomf de l'Argentina contra Escòcia per només un punt de diferència. Hem de sumar-hi la divisió d'honor espanyola, el Top14 francès i la Super League anglesa (ja sabeu que els millors equips del país juguen en lligues estrangeres). Encara més, fins i tot hem pogut veure amb fascinació com el Telenotícies dedicava uns quants minuts a la UE Santboiana i com el canal Esport3 emetia un interessant reportatge de gairebé mitja hora per explicar com s'encara l'equip a la nova temporada. Un molt bon senyal que cal aplaudir, perquè la UE Santboiana està fent un esforç enorme que mereix un seguiment adient dels mitjans. Per cert, ahir va debutar a casa en la divisió d'honor i va refer-se de la injusta derrota de la setmana passada amb un treballat triomf contra l'Ordizia (23-17). Ferro!

Per la seva banda, divendres la USAP va obtenir un triomf fonamental a Biarritz per encarrilar amb bon peu la nova temporada del Top14 (24-29).

La nota negativa la van donar els Dragons Catalans de rugbi de XIII. Van ser apallissats pel Wigan (44-0) en la semifinal preliminar de la Super League anglesa. Enguany no tornarem a gaudir d'aquell moment màgic quan els catalans van arribar a la final el 2008 i Els segadors –que és l'himne dels Dragons– va ser executat per la Banda de la Reina en un estadi de Wembley ple a vessar. Una pena que no desmereix, però, una gran temporada del club de Perpinyà, que llueix la seva catalanitat amb orgull arreu d'Anglaterra. Si amb tot aquest rugbi no en teniu prou, penseu que encara han de començar les competicions de la federació catalana!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)