Més esport

Sense recompensa

Queralt Castellet és segona en la qualificació però no pot fer una bona baixada en la final de migtub i acaba onzena

La seva primera rutina va ser excel·lent fins que va tocar amb el cul i la mà a terra en l'últim salt abans de meta

Ningú va dir que aconseguir una medalla olímpica fos fàcil. Queralt Castellet ho va tornar a comprovar en la final de migtub dels Jocs de Sotxi, en la qual va acabar onzena després d'aconseguir la classificació amb la segona millor puntuació (93.25). Si més no, la sabadellenca va tenir l'oportunitat de lluitar fins al final per pujar al podi. No com fa quatre anys, a Vancouver, en què es va fer un fort cop al cap en l'escalfament per a la final i ni tan sols va poder disputar-la. Aquella mala experiència, doncs, ja és cosa del passat. Ahir va poder competir en condicions normals contra les seves rivals i, tot i que el resultat no és el que ella mateixa s'esperava, segur que no marxarà de la prova russa amb el sentiment tràgic de fa quatre anys al Canadà.

El d'ahir és, malgrat tot, el millor resultat de Castellet en uns Jocs Olímpics. Va debutar el 2006 a Torí, on va ser 26a, i a Vancouver es va haver de conformar, sisplau per força, amb el dotzè lloc, un resultat que ahir va millorar fins a l'onzè.

L'única surfista capaç de superar la catalana en la qualificació del matí va ser la nord-americana Kelly Clark (93.25). El resultat de la sabadellenca la classificava directament per a la final, sense necessitat de disputar les semifinals.

La sabadellenca va fer una extraordinària primera baixada en la final fins a l'últim salt, en què va fer una mala recepció i va tocar amb una mà i el cul a terra. Això la va relegar a la setena posició provisional amb 61,75 punts. Curiosament, ni Kelly Clark ni la campiona olímpica Torah Bright, les seves dues principals competidores, tampoc no van fer una bona mànega i van acabar darrere de Castellet. Quedava encara la segona baixada, però Castellet va fer una mala recepció en els primers salts i, tot i que no va arribar a caure, va perdre velocitat i ja no va poder lluir-se en les acrobàcies següents. La seva puntuació, 55.25.

La victòria, finalment, la va aconseguir la nord-americana Kaitlyn Farrington gràcies als 91,75 del seu segon descens. Bright i Clark van millorar en la segona rutina i van aconseguir la plata i el bronze, respectivament.

NOM 1a baixada 2a baixada Farrington (EUA) 85,75 91,75 Bright (AUS) 58,25 91,50 Clark (EUA) 48,25 90,75 Teter (EUA) 90,50 26,75 Okada (JAP) 47,75 85,50 Cai (XIN) 84,25 25,00 Rodriguez (FRA) 77,75 79,50 Li (XIN) 73,25 23,75 Liu (XIN) 15,75 68,25 Thovex (FRA) 67,00 34,75 Castellet (CAT) 61,75 55,25 Haller (SUI) 48,75 26,75
El meu entrenador també estava convençut que em podia sortir. La qualificació no era fàcil
Queralt Castellet
Veure tres medallistes daurades baixar després de mi ha estat una sensació boja
Kaitlyn Farrington
Estava força nerviosa al principi, perquè sabia que podia planxar la qualificació. Sabia que podia entrar directament a la final
La veritat és que estic contenta. És un alleujament poder fer la primera volta com volia, que em sortís el que volia per classificar-me

Fourcade i Orgué tornen avui a l'acció

Martin Fourcade tindrà avui l'oportunitat d'aconseguir la seva segona medalla en els Jocs de Sotxi després de l'or en els 12,5 km persecució. El biatleta de la Llaguna participarà en la prova de 20 km individual, que es disputa en la modalitat de contrarellotge i consta de quatre estacions de tir. Cada tir fallat afegeix un minut al temps de l'atleta. L'esquiadora de fons Laura Orgué disputarà la segona prova a Sotxi en els 10 quilòmetres estil clàssic. La igualadina va aconseguir la 25a posició en els 7,5 km clàssic més 7,5 km persecució, el seu millor resultat en uns Jocs Olímpics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.