Rugbi

Una crisi múltiple amenaça la USAP

Rugbi. El nou president, François Rivière, no fa reaccionar l'equip i l'allunya de les arrels catalanes

La proclamació fa uns mesos del flamant president François Rivière no ha tornat la calma a Perpinyà, més aviat el contrari. La USAP, que dissabte va empatar a casa contra el Racing de París (19-19), es troba en una situació complicada en el Top 14 (11è a només quatre punts del descens) després d'haver quedat eliminada també en la copa d'Europa abans de les eliminatòries decisives. Alguns mitjans de la Catalunya Nord van especular amb la probable destitució –ahir mateix–de l'entrenador, Marc Delpoux, que de moment mantindrà el càrrec tot i que la directiva ja ha demanat al director executiu, Sylvain Deroeux, que s'impliqui més en la part esportiva.

El club, probablement, manté Delpoux per una raó econòmica. El tècnic encara té 30 mesos més de contracte i el president, que també vol capgirar la situació econòmica de l'entitat, no es veu amb cor de negociar una indemnització molt perjudicial, sobretot perquè l'antic entrenador Jacques Delmas encara reclama uns 300.000 euros al club.

Els problemes econòmics i esportius no arriben sols. L'arribada de Rivière com a màxim accionista de l'entitat ha arraconat el sector més catalanista, el que sempre havia vist Catalunya, el país sencer, com una oportunitat única per expandir els colors de l'entitat en esdeveniments que van tenir un gran impacte social, com ara el partit de la copa d'Europa contra el Toló del 9 d'abril del 2011 a l'estadi Lluís Companys (55.000 aficionats), promogut per l'antic president, Paul Goze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)