Handbol

Handbol Bordils

La força: el documental

El productor barceloní Joan Navarra obre una campanya de micromecenatge per finançar un documental amb l'èxit de l'Handbol Bordils com a protagonista

Des del club, que hi col·labora amb aportacions, es confia que l'equip recuperi la bona dinàmica, perquè la feina i l'actitud són bones

“És exemple d'èxit: un equip sense recursos i amb tota l'afició entregada”
“Fins ara tot havia anat molt bé, però els pesa molt la responsabilitat”

“La força d'un poble.” Aquest eslògan d'una pancarta de l'afició de l'Handbol Bordils ha fet fortuna des que la Penya del Racó la porta en les fases d'ascens, a més d'exhibir-la al Blanc-i-verd. És el lema que el club ha adquirit per al seu primer curs a la divisió d'honor plata. I serà, també, el títol d'un documental sobre el fenomen del club i el seu primer equip si prospera la campanya de micromecenatge que s'ha iniciat aquesta setmana mitjançant el lloc web Verkami. Un nou suport, l'audiovisual, en el qual quedarà reflectida la història de l'equip de poble que competeix, en inferioritat de condicions, manifesta, en una categoria professional.

“Pell de gallina”

Joan Navarra (Barcelona, 33 anys) va tornar a l'estiu a Catalunya després de tres anys al Canadà, on va treballar amb diverses productores i es va especialitzar en el format documental. Un cop finalitzat el seu darrer treball, el videoclip Nobody d'Alysha Brilla, i mitjançant una amistat que havia jugat al Bordils, es va interessar per aquest projecte. “Josep Pujol em va parlar de l'equip, que acabava de pujar a plata. I em va dur un dia a veure un partit, amb tota l'afició i tot...”, diu Navarra, sobre l'embrió. I segueix amb l'argument: “És l'exemple d'èxit esportiu. Com un equip sense recursos econòmics i sense jugadors professionals, amb tota l'afició entregada, amb un equip tan petit i d'un poble tan petit, ha pogut arribar fins aquí.” Navarra reconeix que va quedar impressionat del que es viu en un partit, al Blanc-i-verd. “Brutal, pell de gallina. Veus la graderia plena i part de l'afició dins del camp, la reacció que té l'equip... És un fortí. I acollona bastant el rival, l'afició.” Avui queden 35 dies, per cobrir el finançament. “Ho estem promocionant. No acaba d'arrencar i l'objectiu potser és una mica difícil, però aquestes coses en qualsevol moment comencen a arrencar”, afegia Navarra.

“Crec que sí”

“Joan Navarra ha vingut del Canadà i té una petita productora. Ell és amic de Josep Pujol, de Flaçà i que havia jugat a Bordils amb mi. Li ho va explicar, li va agradar i es va posar en contacte amb nosaltres”, diu Esteve Moré, directiu i portaveu de la junta del club, que autoritza el projecte i hi aporta els diversos premis i obsequis que s'exposen en el lloc web. “L'Handbol Bordils no en treu res. Hem donat el vistiplau i hi col·laborem.” Pel que fa a la trajectòria del primer equip, i l'endemà que encaixés la tercera derrota seguida, Moré transmet tranquil·litat: “S'ha de tocar de peus a terra, no hi ha cap problema. Són tres derrotes molt dures perquè cap equip ha demostrat ser superior, però és una competició molt dura. I això que dèieu en la crònica de recuperar el somriure, jo crec que sí, que el recuperarem dissabte que ve.” Moré, extrem i capità de l'equip en la seva primera fase d'ascens –després van arribar les tres últimes, seguides, amb l'actual plantilla–, ha viscut en primera persona la pressió del jugador del Bordils, tot i ser amateur: “Fins ara tot havia anat molt bé. Però els pesa molt la responsabilitat. Són nanos de club i sembla estrany que els pesi tant, perquè no cobren ni un duro. Però és així, a mi també em passava i a tots els que hem jugat en el primer equip, el dia a dia, la gent que et para... Hi ha una pressió afegida de voler quedar bé. És una càrrega emocional difícil de gestionar a la pista.” Moré s'afegia al missatge de Pau Campos que la recepta és recuperar el somriure: “Han de ser feliços a la pista. El que passa és que costa. I des de la junta no hi ha cap mena de dubte, al contrari: hi ha una confiança brutal en l'equip, en l'entrenador i en la feina que estan fent. N'estem molt contents.” I n'extreia una lectura positiva: “Hem rebut parcials molt durs, que a primera estatal ets capaç de remuntar i a plata, no. Però la part bona és que hem estat al peu del canó en tot moment. A Benidorm hauríem pogut perdre de 15 [30-22 quan faltaven 14 minuts per al final (33-31)], havien sortit de Bordils a les 8 del matí i van arribar ahir a les 10. I no van deixar de lluitar en cap moment. Per això estem contents; si perds lluitant fins a l'últim moment, no hi ha res a dir.”

Hi aporten obsequis
El Bordils ha aportat diversos obsequis al projecte com ara pilotes i samarretes signades. Els mecenes també poden accedir a diversos privilegis tant al pavelló com a l'estrena.
10
euros
és l'aportació mínima al pressupost de producció, estimat en 7.300 euros.
150
euros
és l'aportació màxima rebuda. Se'n poden fer de fins a 500 euros.
5
mecenes
tenia, ahir al vespre, el projecte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)