Atletisme

Sentir-se “perseguit”

Un any després de l'afer olímpic, mitjans espanyols l'acusen d'haver donat positiu per corticoides en el campionat d'Espanya

La substància l'hi van detectar per un producte que l'atleta té permís per prendre

L'atleta lloretenc Àngel Mullera, 11è en el campionat del món, va tornar a ser acusat ahir per alguns mitjans espanyols d'haver donat positiu després de la seva victòria en el campionat d'Espanya a Alcobendas, una informació que molts van haver d'anar desmentint durant el dia. El presumpte positiu de l'atleta hauria estat per corticoides, una substància que es troba en el medicament que pren Mullera, amb el coneixement i el permís de la federació espanyola, fa anys contra l'asma.

Mullera ja va ser víctima fa un any d'una ferotge campanya iniciada també a Madrid en què se l'acusava d'haver emprat un sofisticat pla de dopatge per classificar-se per als Jocs Olímpics de Londres. Les acusacions van tenir l'empara fins i tot del president del CSD, Miguel Cardenal, que va pressionar perquè Mullera no competís en els Jocs. Finalment, però, el Tribunal d'Arbitratge Esportiu va donar la raó al fondista català, que va poder debutar en uns Jocs.

El capítol d'ahir sembla un pas més en l'operació de desprestigi de Mullera. L'atleta, asmàtic crònic, té permís per prendre Pulmicort, un medicament que inclou petites parts de cortisona. Tant la federació com el Comitè Olímpic Espanyol tenen coneixement d'aquest fet, però no l'Agència Espanyola de Salut i Lluita contra el Dopatge, que és la que va filtrar a alguns mitjans que Mullera havia donat positiu per cortisona en el campionat d'Espanya. L'atleta, un altre cop a l'ull de l'huracà, va admetre que tenia justificació terapèutica per usar aquest producte. “Sembla una persecució; parlaré amb els meus advocats i veurem què hi podem fer, perquè no pot ser que em vagin difamant d'aquesta manera.”

El diari As, el mateix que el va acusar fa un any de córrer dopat durant tota la temporada, va mantenir durant tot el dia en la seva edició digital que Mullera havia donat positiu per corticoides. Certament, l'agència espanyola, que va fer per primer cop un control antidopatge independent, va detectar aquesta substància en l'organisme del fondista de Lloret, però el cas no va ser considerat en cap moment un positiu, ja que la federació espanyola va confirmar que l'atleta tenia permís per prendre el polèmic producte.

Els atletes que sí que van donar positiu en el campionat d'Espanya en aquests controls independents van ser els fondistes Sergio Sánchez i Alberto Lozano. El primer, campió dels 5.000 m, va donar positiu per EPO i, de fet, està suspès de manera provisional des del 30 d'agost, igual que Lozano. Sánchez, subcampió del món dels 3.000 m en el mundial de pista coberta de Doha, va arribar a tenir el rècord d'Europa. En el mundial de Moscou va ser eliminat en la primera sèrie. Hi va poder competir en el mundial perquè el positiu encara no estava contrastat.

També es va detectar un positiu al jugador de bàsquet del Gran Canària, Chamberlai Oguchi, que només va disputar un partit.

UN ANY DESPRÉS

Des de Madrid tornen a acusar falsament Mullera d'haver donat positiu

INDEFENSIÓ

L'atleta, que és asmàtic, creu que es tracta d'una altra campanya de difamació

SUPORT DE TIBAU

El secretari general diu que s'estan perseguint alguns atletes catalans

Un atleta sense pèls a la llengua

Mullera no és un especialista a fer amics a Espanya, sobretot per la seva opinió pel procés sobiranista que es viu a Catalunya. De fet, és un dels pocs esportistes d'elit catalans que n'ha parlat últimament. Ho va fer just abans del mundial en una entrevista a El 9, en què va parlar dels insults a la waterpolista Roser Tarragó. “Em sembla una vergonya, estem tornant als temps de Franco: que s'espavilin els polítics catalans, que s'espavilin per marxar. Els esportistes no ens mereixem que quan anem a competir amb Catalunya no puguem dir que ens agrada. Amb Espanya també, però cada vegada menys”, va explicar l'atleta. Mullera va rebre ahir mateix el suport públic del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. “Sembla que hi hagi una persecució contra els atletes catalans d'elit”, va afegir Tibau. “Conec l'Àngel, perquè tots dos som de Lloret i hem crescut junts. Està assessorat per gent de gran prestigi i segur que no ha fet res fora de lloc. L'any passat ja em va semblar una persecució fora de lloc. És una llàstima que ara hi tornin.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)