Esport i política

La UFEC avisa que podrien desaparèixer 4.000 clubs

Política esportiva. Conjuntament amb les federacions, aprova redactar un manifest contra l'obligatorietat de donar d'alta a la Seguretat Social els voluntaris esportius

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i les diferents federacions esportives van acordar ahir elaborar un manifest per reclamar l'exempció de els cotitzacions socials de tot col·laborador d'un club esportiu que es pugui tipificar com a voluntari, sempre que percebi una quantitat inferior a l'equivalent al salari mínim (645 euros per jornades completes). La UFEC i les federacions, reunides ahir a la seu de la federació de bàsquet, creuen que si no es posa fre a les pretensions de la Seguretat Social, l'esport català estarà “en greu perill”, i podrien arribar a desaparèixer “la meitat de clubs dels més de 8.000 que hi ha a Catalunya”.

Rebuig

David Moner, Joan Fa, Roberto Malo –assessor fiscal de la UFEC– i Carlos Martín –responsable del departament laboral– van repassar l'origen de la problemàtica –les inspeccions que s'han dut a terme aquests darrers mesos a clubs i federacions– i tots els punts conflictius d'aquest assumpte, especialment pel que fa a la remuneració a àrbitres, monitors, esportistes pseudoprofessionals o les compensacions de despeses a voluntaris.

Tot i que la UFEC era un dels signants de la carta que van rebre les entitats a finals de maig en la qual s'exposava que caldria regularitzar tothom i que s'havia aconseguit una moratòria fins al 30 de setembre –Ivan Tibau és a punt de tancar la pròrroga fins a final d'any–, ahir hi va mostrar la seva disconformitat.

La UFEC ha programat nou reunions informatives –la d'ahir era la vuitena– per tot Catalunya i ha posat a disposició de tots els clubs i federacions els seus serveis fiscals i laborals per resoldre, sense cost, els dubtes que hi puguin haver.

Paral·lelament, la UFEC es va reunir amb tots els grups polítics amb representació a Madrid (CiU, ERC, PP, PSC, ICV) per tal d'exposar la situació i demanar que s'anés a l'una per defensar l'esport català de base, amb una resposta “bona”.

La solució, versió UFEC

En la reunió d'ahir es va fer pública la proposta de solució que la UFEC ha enviat als grups parlamentaris: “Instruir, per mitjà d'una moció al ple de la seu parlamentària corresponent, la cristal·lització d'una interpretació àmplia del context legal vigent en virtut de la qual els treballs desenvolupats pel personal voluntari degudament registrats i protocol·litzats en el marc d'una entitat esportiva sense ànim de lucre de caràcter social afiliada a la federació esportiva corresponent, que en cap cas impliqui la realització de tasques professionals i/o laborals i llur compensació assignada no superi en el còmput anual la quantia equivalent al salari mínim interprofessional, siguin a tots els efectes exclosos del concepte legal de relació laboral i de rendiments del treball”.

Amb aquest informe, la UFEC vol solucionar el fet que els voluntaris es vinculin a la categoria de professionals de l'esport i per tant, que hagin de cotitzar a la Seguretat Social, una situació “dramàtica” per a l'esport de base.

AMB ELS PARTITS

La UFEC diu que ha trobat bona resposta per part de CiU, ERC, el PP, el PSC i ICV

SALARI MÍNIM

Es demanarà l'exempció de cotització per a les quantitats que no hi arribin

PEL TERRITORI

La trobada d'ahir a la federació de bàsquet és la vuitena de les nou programades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)