Més esport

La Super Bowl més fraternal

NFL. Per primera vegada en la història, dos germans s'enfrontaran cara a cara com a entrenadors per assolir el títol. John i Jim Harbaugh seran els protagonistes de l'anomenada ‘Bro Bowl'

Els separen 15 mesos d'edat i, des de diumenge passat, quatre quarts de 15 minuts per assolir el títol. John i Jim Harbaugh protagonitzaran la Bro Bowl [copa dels germans] o la Super Baugh, tal com l'han batejat recentment molts mitjans americans. Perquè tots dos es batran, al capdavant dels seus equips, en un duel mai abans vist en la història de la Super Bowl. És l'esdeveniment esportiu més important de l'any que tindrà com a protagonistes principals els germans Harbaugh, John al capdavant dels Ravens i Jim al capdavant dels 49ers.

No és cap casualitat que els dos entrenadors hagin arribat aquest punt. La seva història s'ha forjat en l'educació d'un pare, Jack Harbaugh, que va ser entrenador en diferents universitats al llarg de més de 40 anys. De fet, tots dos van començar sent jugadors, Jim fins i tot va arribar a jugar a l'NFL, però van tirar cap a la coordinació d'equip conforme anaven passant els anys. “Ens posava partits per llegir els tipus de defenses, els tipus d'atac, en un soterrani que teníem a casa”, afirmava John. El pare encara dóna consells als dos germans quan li'n demanen, però Jack Harbaugh ja ha afirmat que durant aquesta setmana no entrarà en gaires detalls. “Probablement, el millor consell que he rebut i l'únic que he trobat que és veritat, li hem donat tant a en John com a en Jim: obtingueu avantatge i mantingueu-vos al davant”, va assenyalar el pare.

Contacte mínim

Ahir avançava el canal americà ESPN que cap dels dos germans ni s'han trucat ni es trucaran l'un a l'altre al llarg d'aquestes dues setmanes de preparació per al partit. “No importa qui sigui l'entrenador ni quina relació tinguis amb la persona que està a l'altra banda”, assenyalava Jim. L'entrenador dels 49ers, precisament va ser molt lloat pel seu germà el dia després de saber-se que tots dos jugarien la Super Bowl. “No podria estar més orgullós d'en Jim. Té un equip amb molta personalitat, un gran cos tècnic i un equip molt físic. Corren bé, la passen bé. M'agrada molt la manera com juguen”, assenyalava John.

Els analistes especialitzats afirmen que els dos equips s'assemblen molt. “M'agrada molt la manera com juga. Crec que els dos equips són molt similars, quan els mires sembla com si estiguessin davant d'un mirall”, assenyalava el tècnic en cap dels Ravens. No en va, els dos tècnics tenen un estil molt similar, molt vehement, amb un discurs potent i una posada en escena contundent.

Focus d'atenció

Però si hi ha alguna cosa que han intentat evitar els germans Harbaugh és que l'atenció del partit es desviï cap a l'enfrontament personal. “No som tan interessants. No hi ha res més del que ja s'ha explicat. Som com qualsevol altra família. Espero que l'atenció no se centri gaire en això. Ho entenem i sabem que és emocionant, però res més”, deia John Harbaugh, germà d'en Jim, fill d'en Jack i, tot i que ell no vulgui, tots tres, protagonistes de la Super Bowl més fraternal.

EL PARE

Amb molta fama com a entrenador universitari encara els dóna consells

QUINZE MESOS

Jim, el dels 49ers, és un any i tres mesos més gran que John, el dels Ravens

ELS EQUIPS

La posada en escena dels dos entrenadors és similar, igual que els seus equips
‘Fake' -
És una jugada d'engany en qualsevol dels seus vessants. Normalment es realitzen en una jugada especial de conversió de tir de camp o ‘punt' en la qual s'amaga que serà d'aquest tipus i s'acaba convertint en qualsevol altre tipus.
‘Two minutes warning' -
Es tracta d'una aturada que es fa dos minuts abans d'acabar el segon quart i dos minuts abans d'acabar el partit. Comercialment és un gran moment per vendre els anuncis més cars, sobretot en la Super Bowl, i tàcticament és un moment clau que s'estableix com un temps mort perquè els dos equips afrontin els moments decisius.

L'últim precedent dels Harbaugh

Jim Harbaugh és entrenador dels San Francisco 49ers des del 2011, mentre que John Harbaugh ho és dels Ravens des del 2008. Tots dos van començar en aquestes dues etapes el seu camí com a entrenadors en cap a l'NFL després de passar pel futbol universitari i en un partit de lliga regular d'aquesta temporada es van convertir en els primers germans com a entrenadors en cap en enfrontar-se en la història de la lliga.

Va ser en el dia d'acció de gràcies que els Ravens van derrotar durament els 49ers per 16-6. D'aquesta manera, tot i que els de San Francisco són els favorits per la trajectòria al llarg de la temporada, els Ravens van demostrar que no se'ls pot donar per morts abans de començar per la gran exhibició defensiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)