Més esport

ESCACS

CAMPIONAT DE CATALUNYA

El Tarragona torna a l'elit

Va certificar l'ascens a divisió d'honor tot i perdre a Sitges

No militava en la màxima categoria catalana des del 1987

El Club Escacs Tarragona va obtenir diumenge l'ascens a la divisió d'honor catalana, la màxima categoria, tot i perdre per 6,5 a 3,5 al local del Sitges en un partit molt dur. Els tarragonins s'havien imposat pel mateix resultat set dies abans en l'anada de la promoció que va enfrontar els dos segons classificats dels dos grups de primera divisió catalana i van certificar l'ascens gràcies al sistema de desempat holandès, que premia les victòries dels jugadors de més qualitat de cada equip. El triomf en el primer tauler, que enfronta els millors jugadors de cada conjunt, val 10 punts. La victòria en el segon tauler val 9 punts i així successivament. La victòria final dels tarragonins va ser més treballada del que s'intuïa després del clar triomf de l'enfrontament d'anada.

El CE Tarragona no juga en la màxima categoria dels escacs catalans des fa 24 anys. Hi va militar durant set temporades en una primera etapa entre 1965 i 1975, i més tard, quatre temporades entre el 1982 i el 1987. El club es va fundar el novembre del 1929 amb la denominació Club de Ajedrez Tarragona i el 24 de gener de 1931 va passar a denominar-se Club d'Escacs Tarragona. Els presidents de l'entitat han estat Josep Argemí, Josep Barril, Josep Miró, Francesc Sureda, Joan Vidal (el més destacat,1956-1977), Juli Baixauli, Aureli Tubilla, Josep Alió, Óscar Alías i, l'actual, Josep Reverté.

El Reus Deportiu va ser l'últim equip de la demarcació en la categoria. Hi va militar el 2006 i es va salvar amb un esprint final de molt de mèrit. Després, va descendir el 2007. Des de llavors, els tarragonins i els roig-i-negres han militat en la primera divisió catalana.

L'equip tarragoní el formen el gran mestre anglès Michael Oratovsky, el gran mestre FIDE Francesc Farran i també hi són els mestres catalans Viatxeslav Khaidorov, Josep Farran i Albert González Freixas. Completen la formació del conjunt tarragoní la mestre internacional Tatjana Platxkinova, una jugadora búlgara, i els escaquistes Carles Moreno, Carmelo Fernández, Cristofer Luke, Vicens Ordobas i Joan Miquel Erice. Pel que fa a l'enfrontament de diumenge, les taules signada per Ordobas en el novè tauler van atorgar el triomf als tarragonins, que van patir de valent. Els altres punts els van aconseguir Freixas amb un triomf en el cinquè tauler i Luke amb una altra victòria en el vuitè tauler. També van signar taules Oratovski en el primer tauler, Fernández en el setè.


L'eliminatòria contra els del Garraf va acabar igualada i es va resoldre pel desempat holandès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)