Motociclisme

El tro guanya la tempesta

Milers de persones desafien el fred, la pluja i la boira a Cervera per celebrar el campionat de Moto GP de Marc Márquez

El pilot, envoltat de l'equip i la família, abandona la timidesa, es deixa anar pels carrers de la seva ciutat i promet als seguidors que intentarà tornar a guanyar

Només quatre graus de temperatura, boira i pluja constant, és a dir, tot en contra a Cervera per a una rua de celebració del campionat mundial de Moto GP. Però la personalitat senzilla i alegre de Marc Márquez i la seva gesta de campió en el seu primer any en la categoria, van guanyar. “La pluja no ens ha frenat”, va dir el pilot dalt de l'escenari. Vaja, que el Tro de Cervera es va imposar a la tempesta i milers de seguidors d'arreu van omplir els carrers del centre de la població per felicitar-lo, també per veure'l de prop, aconseguir alguna foto o autògraf o barallar-se amb el veí per una gorra o samarreta dels patrocinadors.

Marc, acompanyat en tot moment pel seu germà Àlex, així com per la resta de la família i pel seu equip, liderat per Emili Alzamora, va deixar la suposada timidesa que aparentava fins ara i va saltar, ballar, cridar i saludar tothom. Va ser qui s'ho va passar millor i va prometre intentar tornar l'any vinent amb un nou títol i, sobretot, “fer gaudir la gent i passar-nos-ho bé”. I aquí, el jove cerverí de 20 anys encara es va deixar anar més i es va emocionar.

La família, amb els pares, Julià i Roser, i l'avi Ramon, orgullosos i també emocionats, van acabar la festa amb un sopar privat, però abans també van saludar des de l'escenari muntat a la plaça Pius XII i, en aquest cas, sí que se'ls notava que no era el seu fort això de situar-se a primera fila escènica davant de milers de persones.

Ara vénen un dies d'atenció als mitjans i compromisos publicitaris i amb els patrocinadors, però després arribaran les vacances i la moto quedarà aparcada fins després de Nadal.

LA XIFRA

100
periodistes
acreditats per seguir la roda de premsa i la rua a Cervera.

Implicació ciutadana, distincions i circuit cerverí

La festa a Cervera va ser sonada tot i el mal temps. Les entitats de cultura popular s'hi van implicar, i durant la rua van tenir el seu aparador per mostrar les seves activitats, com ara gegants, trabucaires i grups d'animació. L'organització, és a dir, el club de fans i l'Ajuntament, van preveure un itinerari en el qual també s'hi van instal·lar un parell de pantalles gegants davant la previsió d'una allau de visitants. I també es van repartir centenars de cartells i banderes amb el 93 que llueixi el pilot cerverí.

Per acabar-ho d'arreglar, l'Ajuntament ja tramita la concessió del títol de fill predilecte de Cervera, que fins ara només tenen tres persones més. Márquez va dir que li feia il·lusió rebre la distinció i que era una mostra més del suport que sempre ha rebut de la seva població. I ara també estudia la possibilitat de construir un circuit de motocròs o dirt track, que rebria el nom de Marc Márquez. En cas que econòmicament això no fos possible, aleshores algun carrer, plaça o parc rebia el nom del pilot, segons la Paeria de Cervera.

La festa va acabar amb un concert, tot i que el mal temps i el fet que el campió ja havia marxat va fer que pocs es quedessin a la ballaruga final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)