Motociclisme

Marc Márquez entra en la llegenda i rubrica un triplet català històric

GP del País Valencià (Moto GP). El català acaba tercer a Xest rere Lorenzo i Pedrosa i és el campió més jove de la història de la categoria reina i, des del 1978, el primer que obté el títol l'any del seu debut

Marc Márquez ha entrat en la llegenda de l'esport mundial convertint-se en el campió del món de Moto GP l'any del seu debut, i en el més jove de la història. I el seu nom llueix també amb lletres d'or en la història de l'esport català, ja que el seu títol ha completat un triplet memorable: els tres campions del món del 2013 han estat catalans: Marc Márquez, Pol Espargaró (Moto 2) i Maverick Viñales (Moto 3),

Márquez (Cervera, 17-2-1993) es converteix en el pilot més jove que guanya la categoria reina del motociclisme, desbancant Freddie Spencer, que el va aconseguir el 1983 amb 21 anys i 258 dies. També és el primer pilot des de Kenny Roberts (1978) que aconsegueix el títol de la cilindrada gran l'any del seu debut.

El pilot català ha acabat tercer la cursa, guanyada per Jorge Lorenzo, a davant de Dani Pedrosa. En les primeres voltes, Jorge Lorenzo ha ralentit la cursa per forçar l'única possibilitat de ser campió: un grup de cinc, amb els dos aspirants, Dani Pedrosa, Álvaro Bautista i Valentino Rossi. Només li valia que Márquez fos cinquè. Així, Pedrosa ha superat Lorenzo un munt de vegades i el mallorquí li ha tornat la maniobra sempre al cap de pocs metres.

La situació no convenia a Márquez, que s'ha posat líder en la volta 10, quan Pedrosa ha passat Lorenzo i el mallorquí li ha mirat de tornar la maniobra. S'han tocat per segona vegada i tots dos han hagut de frenar per evitar la sortida de pista. Pedrosa s'ha endut la pitjor part i ha quedat últim del grup de cinc.

Márquez no pica

Lorenzo ha recuperat el primer lloc sense que a Márquez li hagi importat. En poques voltes Dani Pedrosa ha avançat Bautista i Rossi i en aquest punt, Jorge Lorenzo ha estat conscient que la tàctica d'agrupar la cursa no li valdria i ha començat a tibar buscant obrir un forat i temptar Márquez de seguir-lo per veure si forçava massa la situació i cometia un error. Márquez no ha picat i tampoc li ha fet res que Dani Pedrosa se li hagi acostat i l'hagi avançat –de fet, li ha cedit explícitament el pas– a cinc voltes del final. El títol s'ha de celebrar des del podi, i tant se val ser segon com tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)