ACB

Una situació inesperada

Lliga Endesa. A l'atur des de fa un mes després de deslligar-se del Múrcia i sense ofertes de pes, Jordi Grimau continua a la ciutat treballant en solitari amb l'entrenador Carles Miñana

D'un dia per l'altre i sense previ avís es va trobar a l'atur, sense equip. El relleu a la banqueta del Múrcia –Marcelo Nicola va entrar per Óscar Quintana– i els canvis orquestrats pel nou tècnic, com el fitxatge de Kelati, deixaven una situació d'excés de peces al perímetre. I, sense problemes de jugadors de formació, Jordi Grimau (Barcelona, 17-6-1983) va ser el sacrificat. “Va ser una cosa inesperada. Tornant de la copa, m'entreno amb normalitat un matí i a la tarda m'expliquen la situació. I ens vam posar d'acord de seguida en la rescissió. No veia amb bons ulls estar quatre o cinc mesos en dinàmica d'equip sense tenir la perspectiva de jugar”, diu el català, a qui se li acabava el lligam amb el club murcià el 30 de juny.

Mirar endavant

No vol fer retrets, ni tan sols a Nicola, que va reduir considerablement el seu pes a l'equip –de 7,5 punts en 21,4 minuts en 16 partits amb Quintana, a cap punt en 10 minuts de mitjana en 2 partits–; i això que Mickeal actuava de quatre i no era la seva competència– i va ser clau en el seu adéu. Ell i la seva companya han decidit quedar-se a Múrcia, almenys fins que els pugui aparèixer alguna oferta interessant, i allà ha decidit convertir el problema d'estar per primer cop des que és professional a l'atur, en una oportunitat. “No volia aturar-me, ni el cos ni tampoc la ment. Ara estic perfecte físicament, més fins i tot que a principi de curs”, exposa el petit de la nissaga Grimau.

Amb la finalitat de mantenir el to, però també de progressar com a jugador, ha contractat un entrenador personal, Carles Miñana, un català que resideix fa molt a Múrcia: “Ja m'havia ajudat algun estiu, i el que estem fent és, a partir de vídeos meus i del que ell em coneix, treballar situacions tècniques i tàctiques, detalls. És clar que no puc fer 5x5, però m'exigeixo al màxim, més fins i tot que si estigués en dinàmica d'un equip.” A més, hi afegeix una preparació física específica a càrrec de Javier Bello, des del 2000 preparador físic del Valladolid, amb qui va coincidir el curs passat al combinat castellà.

Tot plegat, l'ajuda a tenir el cos actiu, però i el cap, com està responent a una situació tan nova per a l'exterior? “Tot es fa estrany. El més normal els darrers anys era que no disposés de cap cap de setmana lliure fins a l'estiu. I ara és tot el contrari, sense partits, sense viatges. Però, el que em fa estar tranquil és que la situació no s'ha donat per res negatiu, per un mal rendiment o una mala actitud”, explica Jordi Grimau, que admet que, tot i viure a Múrcia, no ha vist cap dels partits del seu exequip: “Ni en directe ni per la televisió. La veritat és que, en l'últim mes, he vist poc bàsquet. M'he desintoxicat una mica [riu], si bé estic al dia dels resultats i de com va la lliga.”

Cap oferta seductora

A banda d'algun interès de l'Amèrica del Sud i d'alguna lliga asiàtica –“no em van atreure gaire”, admet–, no ha tingut sobre la taula ofertes importants o que li hagin cridat l'atenció. A pocs mesos per tancar la temporada, tan sols es mouria per una lliga competitiva, “com França, Itàlia, Alemanya o Turquia per acabar el curs o jugar el play-off”, sense descartar alguna aventura exòtica, “d'alguna lliga a l'alça i que ofereixi contractes bons”. Tampoc el preocupa si finalment no arriba res. La seva prioritat és tornar a la Lliga Endesa: “És la meva lliga. Hi estic consolidat i crec que tinc al davant dos o tres anys en què puc oferir un gran nivell.”

La meva lliga és l'ACB, i és aquí on vull continuar jugant la temporada que ve. Ara? Estic obert a tot, però prioritzaria la competitivitat d'una lliga europea
Jordi Grimau
Tot es fa estrany, sobretot els caps de setmana. El que em dóna tranquil·litat és que la situació no ha arribat per una falta d'actitud o de rendiment

El 97,2% dels partits els últims sis cursos i mig

Si bé va debutar a l'ACB amb el Barça –Aíto el va fer jugar 3:29 contra el Càceres (89-69) el 2 d'abril del 2002– i també va disputar algun partit amb el Lleida i el Baskonia, la seva consolidació en la Lliga Endesa va arribar a partir del 2007/08, quan el Manresa el va fitxar. Des de llavors, ha estat sis cursos i mig ininterrompudament a l'elit, quatre al club del Bages i un i mig al Múrcia, amb un interval d'una temporada que va anar cedit al Valladolid. En aquest temps, ha disputat 216 dels 222 partits possibles (97,2% de presències), i sent una peça de pes en tots aquests equips. Així doncs, tan sols s'havia perdut sis partits des de l'estiu del 2007.

Ni la Lliga Endesa ni les competicions LEB

La seva desvinculació del Múrcia va arribar just després de la copa, el 10 de febrer. Que es fes llavors i no deu dies abans va suposar un handicap important per l'aler català, ja que, a partir del 31 de gener, no hi podia haver traspàs de jugadors entre clubs de la Lliga Endesa. I, per tant, ja no pot jugar en la competició aquest curs. No ho pot fer tampoc ara en les competicions LEB, perquè el mercat per fer-hi fitxatges –tant a la LEB Or com a la Plata– es va tancar el 28 de febrer passat. En tot cas, a ell tampoc el seduïa la idea de baixar un esglaó i tornar a la LEB Or, on va jugar-hi a Gijón (2002/03), el Tarragona (2004/05) i el Cantàbria (2006/07).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)