FEB

Vanessa Ble, la prioritat

Bàsquet. Lliga Femenina. La pivot ivoriana, amb passaport espanyol, és l'opció preferent de l'Spar Uni Girona per substituir Chardé Houston

A Chardé Houston encara li queden un parell de partits –a casa contra el Mann Filter i a la pista del Rivas, clau per definir si es juga o no la copa– abans de desvincular-se de l'Spar Uni Girona i iniciar el seu periple amb les Blue Minx, a Corea. El club, però, ja fa dies que pentina el mercat a la recerca d'una substituta de garanties. Si bé la qualitat va escassa, hi ha peces de nivell. Ara mateix, la primera opció que sospesa la parcel·la tècnica és la de Vanessa Ble (1,90 m, 1991). Es tracta d'una pivot nascuda a la Costa d'Ivori, que disposa del passaport espanyol i que, de fet, ha defensat la selecció estatal, des de la categoria sub-18 fins a l'absoluta. L'últim cop, en el preeuropeu del 2013.

Experiència fallida

Si bé ha disputat dues temporades fora de les illes Canàries en la Lliga Femenina –2009/10 a Eivissa i la següent al Cadí la Seu–, on veritablement ha rendit al màxim nivell ha estat amb el Gran Canària. En l'exercici passat, per exemple, va ser la més valorada en la fase regular (21,4 de valoració), a banda d'encapçalar l'apartat de rebots (11,3) i faltes rebudes (5,5) i acabar onzena en punts (13,3). Aquestes xifres van facilitar que li arribessin bones ofertes de Turquia. Al final es va comprometre amb el Tarsus, però no hi va arribar a debutar. El club turc havia badat amb el canvi de normativa de l'estiu en la lliga –només una nacionalitzada per equip ara– i va haver d'acomiadar-la ja que no li sortia a compte tenir-la per disputar tan sols l'Eurocopa.

Pocs dies més tard, era el Galatasaray qui la fitxava per dos mesos per rellevar Sancho Lyttle, que estava lesionada a meitat de mes d'octubre. Ara aquest contracte està a punt d'expirar i l'Spar està atent a la seva situació, com també ho està el Rivas. En tot cas, el club gironí podria tenir un petit avantatge ja que Anna Caula coneix Vanessa Ble de la selecció espanyola sub-20. Hi va coincidir dos estius, el 2010 i el 2011, quan ella era l'ajudant de Lucas Mondelo. En l'equip turc, la pivot hi ha tingut un paper testimonial. Ha participat 15 minuts en l'Eurolliga (3,8 per partit) i no ha anotat ni un punt; en canvi, en la lliga turca ha pres part en nou, en què ha fet 1,7 punts i 3,2 rebots de mitjana en quasi nou minuts. La seva millor actuació va ser el cap de setmana contra el Tarsus, equip que la va acomiadar a principis de curs: 6 punts i 8 rebots en 14 minuts.

Tot i que arribaria per cobrir el lloc de Houston, el seu perfil seria radicalment diferent. Vanessa Ble no té tanta capacitat anotadora i el seu hàbitat natural és a prop del cèrcol. En aquest sentit, sí que serviria per incrementar (i molt) totes les prestacions en qüestió de rebot de l'Spar. Cal destacar que el curs passat va fer 15 punts, 19 rebots i 29 de valoració a Fontajau. En territori canari, únicament 7 (3/9 tirs), 12 rebots i 8 de valoració.

POCS MINUTS

Al Tarsus turc no hi ha arribat ni a debutar i al Galatasaray hi té un rol molt menor

LA DADA

21,4
de valoració
va acreditar el curs passat amb el Gran Canària. Va ser la més valorada a Lliga Femenina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)