ACB

SALVA MALDONADO

ENTRENADOR DEL FIATC JOVENTUT

“Volem ser sòlids i enganxar l'afició”

Tot i acceptar el condicionant del pressupost, el tècnic veu prou arguments per ser un equip “ambiciós”

Primeres impressions de Salva Maldonado a una setmana de començar el ball.

Com veu l'equip?
Les sensacions són bones, la barreja de veterans i joves en el dia a dia és positiva. És un equip per treballar i de millora.
S'han vist obligats a fer molts canvis?
Pel que fa a jugadors hem tingut dificultats, la nostra voluntat era que seguissin Oliver i algun altre. Vam renovar la nostra aposta del planter i va anar molt bé, i amb els diners que quedaven vam intentar fitxar jugadors carismàtics i fallar poc. Sobretot hem hagut d'apostar per jugadors que volguessin créixer, apostes quasi rookies i dos veterans com Kirksay i Miralles i la renovació de Savané. Hem fet el que volíem però veurem amb el temps si l'hem encertat o no.
Els fitxatges són força desconeguts?
A un jugador que ve de la lliga universitària sempre li costa dos o tres mesos aclimatar-se a la lliga, els àrbitres, la vida aquí... Hem fitxat un tipus de jugador que esperem que vagi a més. El risc que tens com a club ara és que estem en un límit en què no et pots equivocar gaire, l'has d'haver encertat perquè si t'equivoques passes la línia vermella perquè no pots fer canvis i te l'has de menjar. Hi ha gent que dubtarà de jugadors, però el que necessitem és que juguin i que els nanos creixin.
Independentment dels diners, comptava amb Trias?
Des que vam finalitzar la temporada, però ja en l'anterior el problema ja existia. Si l'havíem d'encaixar, el faríem encaixar. El problema era més profund i més traumàtic, tenir un jugador que no podia estar amb nosaltres. Això tothom ho entenia, fins i tot el mateix jugador. El tema esportiu al final ni l'he valorat; el jugador, quan vam acabar la temporada, sabia que no podia continuar perquè no hauríem pogut fer un equip, no per culpa seva sinó pels condicionants. Des del punt de vista esportiu tots els plantejaments eren sense Trias.
Agraeix molt l'arribada de Kirksay, oi?
Ja que no podem tenir tot el que volíem, hem de tenir un equip cohesionat i complementat. Tenim molta il·lusió i alegria, però amb tants joves és com una guarderia, que han de tenir un adult al costat perquè quan hi hagi perills els ensenyi el camí i quan les coses vagin malament els ajudi. L'entrenador hi és però no hi ha res millor que un company. Kirksay intenta veure la interpretació de les coses, no li hauràs de dir qui és qui a la lliga, acostumat a jugar amb pressió, farà millors els seus companys i és un tipus de jugador diferent dels que tenim des del punt de vista defensiu i ofensiu.
Tenen el tercer pitjor pressupost. L'objectiu, doncs, és no baixar?
Si analitzéssim el pressupost per marcar objectius seria fàcil. Si tenim el tercer pitjor hem de ser els tercers per la cua. Però una vegada ens hem fet a l'equip i als problemes que tenim hem de marcar-nos coses objectives i sobretot ambicioses. Que tinguem poc pressupost i joves, una vegada estem dins la pista compta però no hem d'anar a aconseguir-ho tot. A mi m'agrada mirar amunt; no guanyarem la lliga ni la copa però hem de ser un equip sòlid, que enganxi l'afició.
La gran sensació de la pretemporada és Shurna.
Acaba d'arribar i ha sorprès. A la pretemporada ja acostuma a passar. Té gran tir exterior i és bastant atlètic. Se li han de donar les pilotes per anotar i tenir espai. Encaixarà perfectament a l'estil de la Penya i la gent l'estimarà, però s'han d'abaixar les expectatives. Si acabés amb 12 punts de mitjana seria un èxit per a ell i per al club. Confiem que obri espais per als nostres pivots, que no són físicament grans.
I la nota més positiva és com està jugant Guillem Vives?
Vives és un jugador nostre, no l'hem fitxat de fora. És molt madur mentalment, no té ni vint anys, i ara s'ha fet físicament per competir. És una aposta prematura segurament, però confiem plenament en ell i li donem el comandament.
El que el preocupa més ara mateix és l'adaptació i el nivell de Cochran?
Amb ell buscàvem un director de joc i sobretot que donés minuts a Vives, no buscàvem un base titular, ni un primer espasa. És un jugador que amb quatre temporades va agafant les idees. Això sí, és una posició de punt de mira i és fàcil que el critiquin buscant similituds amb l'Albert Oliver. És bon professional, té bon tir exterior, bona direcció i és fiable en tirs lliures. Veurem si l'aposta obligada que hem fet ens surt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)