FCBQ

El Salt, per pura lògica

Bàsquet. 37è Mateu Pell. Molt superior a l'Adepaf en tots els aspectes i fent valer la diferència de categoria i la continuïtat de l'equip, el campió ja ho tenia tot fet a mitja part

L'Adepaf va intentar tancar el joc interior i van aparèixer els tiradors saltencs

El Salt va guanyar el memorial Mateu Pell amb una autoritat incontestable sobre l'Adepaf. És el quart títol en els sis últims anys per a un equip que ho basa tot en la continuïtat –mateix entrenador, mateixa plantilla amb l'únic canvi de l'entrada d'Albert Agustí per Marc Pujols– i que, si el curs passat va ser un dels referents de Copa Catalunya, ho té tot per mantenir-s'hi.

A davant, l'Adepaf, amb ple d'obstacles afegits. El descens ha provocat una reestructuració de la plantilla i, a més, dissabte va perdre Oriol Rabert per lesió –sembla una ruptura en el bessó– per a la final i per a l'inici de temporada.

Amb tot, la victòria figuerenca contra el Sant Narcís en semifinals va posar en guàrdia el Salt, que va sortir a la pista amb l'habitual intensitat defensiva.

L'Adepaf va patir pràcticament en tots els aspectes del joc. A dintre, perquè amb un sol pivot pur (Oliva) no hi tenia res a fer contra la bateria saltenca, ni en defensa ni en el rebot (el Salt els va doblar). A fora, perquè volent evitar les pilotes interiors del rival, concedia el tir i aquí el Salt també és letal. I quan tenia la pilota, perquè l'esforç defensiu del rival li causava molt desgast en aspectes elementals com portar la pilota al camp d'atac o rebre en condicions.

Amb tot, l'Adepaf va estar viu fins entrat el segon quart, gràcies a una sèrie d'encert. Quan es va acabar, el Salt li va passar per sobre i de perdre per 10 o 12 punts, a la mitja part els empordanesos es veien ja fora del partit (51-27)

La sensació de partit tancat també va influir en el Salt, que va aixecar el peu i, sobretot en el tercer període, va anar fent, sempre mantenint la diferència. En l'últim l'Adepaf va tornar a perdre l'encert i el Mateu Pell es va acabar decidint per una diferència gairebé tan àmplia com la que va aconseguir el Quart l'any passat (49-90).

SALT: Bartrolí (22), Burguet (8), Torrent (21), M. Busquets i Agustí (5) –cinc–; Geli (1), Vilà (7), Nadal (11), Muñoz, Pons (12), Feixas (2) i J. Busquets (3). 12 triples (4 Pons, 2 Torrent, Burguet i 1 Nadal, Bartrolí, Agustí i J. Busquets), 20/32 tirs lliures, 20 faltes. ADEPAF): Oliva (12), Pascua (19), Macau (5), Alonso (3) i Esteva (5) –cinc–; Vizcaíno (1), Manzanero (2), Company (2), Quintana (11) i Pagès. 6 triples: 3 Pascua, 2 Oliva i 1 Macau. 14/23 tirs lliures. 27 faltes. Eliminats: Alonso i Quintana. PARCIALS: 28-18, 23-9, 22-20, 19-13.
UNI GIRONA B : Diao (5), Jou (7), Domingo (2), Valera i González (5) –cinc–; Martínez, Ros (7), Jodar (2), Juanola (5) i Comellas (3). 2 triples (Jou i Ros), 10/17 tirs lliures. 22 faltes. Eliminada: González (39') BENCRIADA BANYOLES: Bosch (4), N. Trabal (9), Buil (7), Teixidor (7), H. Trabal (5) –cinc–; Cusí, Sinyol (11), Dubé, Arboleas (2), Serra (4), Duch (3). 3 triples (Buil, Sinyol i Duch), 11/17 tirs lliures, 20 faltes. PARCIALS: 9-20, (13-10) 22-30, 12-10 (34-40), 12-12 (46-52).

Incertesa fins l'últim quart

El Bencriada es va endur la final femenina i pren el relleu del GEiEG, campió fa un any. El desenllaç, però, va ser més emocionant que en el partit masculí. I no ho semblava, en el primer quart, amb un equip banyolí desfermat (9-20) amb una pressió fortíssima que es mantenia gràcies a les rotacions. Va ser en el tercer i en l'inici de l'últim quan l'Uni, amb Jou fent mal a la pintura, generant joc, dominant el rebot i condicionant la defensa banyolina, es va avançar (41-40 i 43-42). La solució de Sandra Ventura va ser jugar amb quatre obertes i l'efecte, que Jou va deixar de dominar a sota i van tornar les penetracions i l'anotació.

El Banyoles, a més, ha recuperat per al bàsquet Meritxell Buil (foto), la base del GEiEG que va ser campiona estatal júnior el 1990 (on també jugava l'entrenadora, Sandra Ventura), que torna a jugar als 41 anys, després de 13 retirada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)