ACB

El timó és per a Cochran

Lliga Endesa. El Fiatc Joventut fa oficial el fitxatge del base canadenc amb passaport britànic per una temporada amb una segona d'opcional. Ocuparà el buit deixat per Albert Oliver

Una piulada a Twitter del mateix base a primera hora del matí va fer aixecar la llebre i, hores més tard, el Fiatc Joventut donava oficialitat a l'arribada de Nik Cochran per una temporada i una segona d'opcional. Es tracta d'un base canadenc amb passaport britànic (1m90, 1988) que arriba a Badalona sense experiència professional i directament del seu periple universitari a Davidson, a l'NCAA-1. Tindrà el repte d'ocupar el buit deixat per Albert Oliver, ara a l'Herbalife, i farà parella amb el jove Guillem Vives, que també debutarà en l'ACB.

Les dues parts fan una aposta amb el moviment. La Penya arrisca, però sap que la seva realitat econòmica obliga a fer-ho, i Cochran ha acceptat un contracte baix a canvi de tenir una oportunitat en la Lliga Endesa i un rol preponderant a l'equip verd-i-negre. El canadenc, que també té aptituds per actuar en posició d'escorta si fes falta, respon al perfil de base cerebral, amb criteri per trobar la solució que més convé a l'equip. Res a veure, doncs, amb l'electricitat i vocació anotadora que exhibia Corey Fisher durant el curs passat.

En la temporada sènior amb els Wildcats, els va liderar al títol de Southern Conference, essent la peça amb més minuts. Fins i tot més que Jake Cohen, el referent ofensiu de l'equip i que al juliol es va incorporar al Maccabi. Tot i l'altruisme del seu joc –la passada abans que el tir–, té fiabilitat en el llançament de llarga distància (49,5% en triples, novè a l'NCAA) i en tirs lliures. El seu 93% va ser el millor percentatge de tot el país en la lliga universitària.

Nik Cochran
6-05-1988
25 anys
Vancouver (Canadà)
Amb passaport britànic
Posició
Base
Alçada
1,90 m
Trajectòria
2009-13
Davidson (NCAA)
2013-?
Fiatc Joventut Badalona
NCAA-1 2012/13
Punts
9,9
Tirs de 2 p.
50% (37/74)
Tirs de 3 p.
49,5% (51/103)
Tirs lliures
93% (120/129)
Rebots
2,5
Assistències
3,3
Minuts
31,1
Partits
35
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)