ACB

La Penya té lligat Shurna

Lliga Endesa. El Fiatc Joventut tancarà el joc interior amb l'aler pivot blanc John Shurna (2m04, 1990), que la temporada passada va acreditar un 50% de triples (56/111) a França

El Fiatc Joventut ja té lligat el que ha de ser el 4 que obri el camp i, llevat que hi hagi un gir radical i inesperat, confirmarà oficialment el seu fitxatge en les properes hores. Es tracta de l'aler pivot nord-americà John Shurna (2m04, 1990), jugador que la temporada passada va debutar com a professional en la lliga francesa, a l'Estrasburg, després d'un destacable periple universitari (Northwestern). No és un tirador pur, però els darrers tres anys acredita uns percentatges de tres excel·lents i aquesta és la seva principal característica.

No es pot deixar sol

L'encert des de la llarga distància i la mecànica de llançament, totalment heterodoxa, traient-se el tir de molt avall. En qualsevol cas, l'efectivitat l'avala.

Després de signar un 35% en els dos primers anys universitaris –en el segon, anotant ja 18,2 punts per partit–, va pujar fins al 43% en les dues últimes temporades a Northwestern. I, en la passada, ja en la lliga francesa en les files de l'Estrasburg, amb el qual va jugar la final, va acreditar un 47% en la fase regular (44/93) i un 67% en el play-off (12/18) –un 56/111 (50%)–. Amb el conjunt francès, en què el tècnic és el seleccionador Vincent Collet, duia a terme el rol de sisè home i va tenir unes mitjanes de 7,7 punts (51% en tirs de camp) i 2,8 rebots en 20,4 minuts (31 partits). Excel·lent persona, físicament no és cap meravella, compleix en defensa i en el rebot i no destaca en el joc al pal baix. Però el que ha buscat la Penya en ell és un home que eixampli el camp, perfil que imposa que l'aler que arribi sigui fort des d'un punt de vista físic i poderós en el rebot.

Joc interior tancat

Amb el seu fitxatge, el d'Albert Miralles i les renovacions de Sitapha Savané i Nacho Llovet, el joc interior del Fiatc Joventut quedarà tancat juntament amb la presència d'Álex Suárez a la posició de quatre. A fora, a banda de l'aler, faltarà incorporar un escorta per completar la plantilla.

Una configuració que no inclou la presència de Jordi Trias. El pivot i el club continuen treballant per arribar a un acord per desvincular-se dels dos anys de contracte que encara els uneix. De moment, però, encara no hi ha cap entesa per fer-ho efectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)