ACB

Amb el fitxatge de Larsen

Lliga Endesa. El pivot danès, lesionat i sense poder jugar en tota la temporada passada, estarà en perfectes condicions per començar enguany amb La Bruixa d'Or Manresa

Els triples d'Eriksson, els rebots de Monroe, les assistències de Waters, les esmaixades de Kouguere.

Hi ha al·licients per veure la nova Bruixa d'Or que avui arrenca amb els primers esforços de pretemporada. Tan migrats són els recursos com ancestral la il·lusió, a Manresa, un club que de nou intentarà mantenir-se en la Lliga Endesa atrinxerat en els coneixements i el treball dels professionals que l'articulen. Gent que vetlla per uns aficionats que enguany tenen un expectant punt d'atenció on focalitzar esperances: Rasmus Larsen (2m11, 1994).

Arribat l'agost de l'any passat, amb contracte fins al 2016, el jove danès va ser un altre dels damnificats de la infortunada última temporada. No va poder debutar en partit oficial i 45 minuts mal comptats amb el Sant Nicolau va ser tot el que una lesió a l'espatlla li va permetre jugar. Recuperat, sencer, fort i revitalitzat, Larsen és l'altre fitxatge de La Bruixa d'Or 2013/14.

Un procés molt llarg

Al Serrallo de Tarragona, el 10 de novembre passat, el danès va jugar-hi els seus últims minuts. Van ser encara no 22 i a la lliga EBA. Després d'aquell partit, el dolor a l'espatlla dreta va reproduir-se amb virulència i el senyal era unidireccional: tocava parar.

No era una cosa seriosa, però era molt molesta i crònica per culpa d'una lesió al cartílag de l'espatlla, quan tenia 15 anys i jugava al Vaerlose del seu país. Existia la possibilitat d'intervenir quirúrgicament l'afectació, però encara amb 17 anys i tota la temporada per davant es va optar per un tractament conservador. “Vam consultar a tots els especialistes haguts i per haver i entre tots es va creure que s'havia de procedir enfortint la musculatura i relaxant la zona irritada”, explica el preparador físic de l'equip, Xavi Schelling, l'home que més hores ha passat al costat de Larsen. Però després de quatre mesos el dolor no remetia i es va recórrer a la cirurgia. Va ser el 25 de març, ara fa cinc mesos. Tot va anar bé i feliçment ja no hi ha rastre del dolor. “Li falta un mes per estar al 100%, però la recuperació ha estat espectacular. Fa gestos que abans no podia fer i només li queda enfortir la musculatura.”

Durant el procés, el trajecte mental pel que ha passat Larsen s'ha d'entendre avui com un valor afegit. “Estava desorientat, però una vegada li vam explicar les pautes i el perquè de les coses ho va acceptar perfectament” recorda Schelling. “Ara tenim un jugador a punt de fer 19 anys que és més fort des d'un punt de vista mental. Venia d'una duresa física i competitiva inferior, i en la lesió ha millorat aquests dèficits. Ha madurat i ha crescut a l'hora de superar els tràngols del dia a dia que comporta la dinàmica d'exigència i treball d'una competició com la nostra.”

Qualitat impròpia

Ha estat un any sense jugar, però en cap cas no ha estat parat. “En el tren superior acumula un mes d'introducció seriosa quant a volum muscular. Però amb el fisioterapeuta, des de la primera setmana després de la intervenció, ha estat treballant la mobilitat. I la té perfecta, fa tots els angles.” I continua: “A part, tant a la pista com al gimnàs ha treballat en tot moment el tren inferior i l'estabilitat.” Unes cames importants i remarcables: “Des de Serge Ibaka que no veia un tren inferior com el del Rasmus,” sentencia Schelling, preparador físic personal entre temporades d'Ibaka i que ha treballat en els equips dels Spurs (2012) i dels Magic (2013) en les lligues estiu.

Ha passat un any des que Rasmus Larsen va arribar al Bages. La immensa majoria dels aficionats no l'ha vist jugar i, sense prejudicis, es trobaran amb un vailet de 2m11 i 108 quilos amb una mobilitat i una coordinació impròpies. Un jugador amb una capacitat innata per tirar a cistella, única, que sap i que li agrada jugar de cara i amb moviments al pal baix. Un quatre i mig amb substància, mentalment fort, “que té potencial físic per ser constant en la duresa i a qui l'únic que li falta ara és agafar ritme competitiu i adaptar-se a la dinàmica de treball diari d'un equip de la Lliga Endesa.”

ELS JUGADORS, CITATS AVUI PER COMENÇAR

La temporada 2013/14 de La Bruixa d'Or començarà oficialment aquest matí. Serà a les vuit a les instal·lacions de Prevint, on es faran les analítiques i els primers testos. Després, a partir de les 10 i a les instal·lacions de la Mútua Intercomarcal, amb Borja Comenge i el vicepresident del club Jordi Sala, es durà a terme una roda de premsa de presentació de la temporada, abans de començar amb les primeres sessions de treball. Els jugadors convocats són Dominic Waters, Joan Creus, Àlex Hernández, Salva Arco, Markus Eriksson, Haukur Palsson, Darryl Monroe, Oliver Arteaga i Rasmus Larsen. El primer partit de pretemporada serà dissabte 31 a les vuit contra el Saint John's a Sant Julià de Vilatorta.
A més, sempre hem treballat el tren inferior, un tren inferior, el seu, que no veia des d'Ibaka
Xavi Schelling
PREPARADOR FÍSIC LA BRUIXA D'OR
Tenim un jugador a punt de fer 19 anys que és més fort des d'un punt de vista mental. Ha madurat, i la lesió l'ha fet créixer
Li falta un mes per estar al 100%, però el cert és que la recuperació ha estat espectacular: ara fa gestos que abans no podia fer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)