ACB

Se'n va a l'Estudiantes

Lliga Endesa. Xavi Rabaseda arriba a un acord per desvincular-se del Barça i es decanta pel club col·legial, on tindrà minuts i un rol preponderant

Cap part no ho va fer oficial ahir, però ja es pot donar per feta l'arribada de Xavi Rabaseda (Ripoll, 1989) a l'Estudiantes. L'aler hi arriba lliure, després d'haver tancat abans la desvinculació amb el Barça, on va arribar el 2002, amb tan sols tretze anys. L'opció d'una cessió, que era sobre la taula a l'inici de les converses, es va descartar tenint un any de contracte.

Rabaseda ha estat les últimes dues temporades al primer equip. En l'última temporada, va acreditar 2,5 punts i 1,9 rebots en 12,6 minuts en la lliga Endesa. Precisament, és aquesta falta de minuts, i la poca perspectiva de millorar-los –en el seu lloc, el Barça ha fitxat Kostas Papanikolaou i farà fitxa del primer equip a Hezonja–, el que ha fet decidir el ripollenc a canviar d'aires.

També des de Siena

La prioritat de Rabaseda era anar a un equip on tingués un rol de pes. Més enllà de les propostes de lliga Endesa que tenia –bàsicament, Estudiantes i Fuenlabrada–, també hi apareixia una tercera via, seductora per a l'aler. Es tractava del Montepaschi, que estava molt interessat en ell i el volia, però mai no va concretar cap oferta en ferm. I ha acabat buscant en els darrers dies alternatives. Sí que la van fer els dos equips de la Comunitat de Madrid, que van lluitar cos a cos per convèncer-lo. El Fuenlabrada, recordant-li la fructífera cessió que va viure en el curs 2010/11. El seu bon paper a les ordres de Salva Maldonado –va acreditar 8,7 punts i 2,4 rebots en 33 partits– va permetre-li tornar al Barça per la porta gran. En canvi, des de l'Estudiantes, la garantia de minuts era total. En l'equip col·legial, dirigit per Txus Vidorreta, ara està confirmat Kuric i s'espera renovar English en la posició d'escorta, però en la d'aler Rabaseda seria el titular. La competència directa en el lloc serien els joves de la base Edgar Vicedo i Darío Brizuela.

LA DADA

5
títols
ha guanyat l'aler al Barça: una lliga ACB, una copa, una supercopa i dues lligues catalanes.

Hakanson, cap a l'europeu

Ludvig Hakanson disputarà l'europeu d'Eslovènia a partir del 4 de setembre. Així ho va confirmar ahir el seleccionador suec Bradley Dean, que va assegurar la presència del blaugrana entre els onze fixos. L'últim bitllet serà per a Jonathan Skjöldebrand si es recupera de la lesió que té. En cas contrari, l'escollit seria Tobias Borg. Hakanson (1996, encara en edat júnior) no s'incorporarà a la disciplina del Barça fins al mes que ve. Mentrestant, els seus companys al Barça B ja suen des de dilluns la cansalada, amb dobles sessions, físiques i de pista. A banda del suec, l'altre jugador que no s'ha incorporat a la disciplina d'Aleix Duran és Milovan Draskovic, concentrat amb la selecció montenegrina. En el seu cas, sense possibilitats de disputar l'europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)