ACB

Josh Asselin marxa un mes a la lliga de l'Iran

Lliga Endesa. El pivot de La Bruixa d'Or Manresa jugarà la copa del país asiàtic amb el Foolad Mahan i està previst que torni el 20 de setembre

Josh Asselin (2m09, 1978) no serà aquest dilluns que ve amb La Bruixa d'Or Manresa quan l'equip del Bages comenci el treball de pretemporada perquè serà a l'Iran jugant la copa amb el Foolad Mahan. L'acord entre el club asiàtic i el Bàsquet Manresa estableix un préstec en virtut del qual els manresans rebran una compensació i, a més, s'estalviaran el sou de la fitxa d'Asselin proporcional al mes que s'estarà fora.

De Puerto Rico a l'Iran

El pivot dominicà va marxar aquest diumenge passat de Manresa, on des de l'inici de la setmana passada s'entrenava. El jugador havia arribat a la capital del Bages després d'uns dies de vacances, una aturada que va començar el 18 de juliol, l'endemà de perdre les semifinals de la lliga de Puerto Rico.

Un cop acabada la temporada passada amb La Bruixa d'Or, Asselin va signar un contracte amb els Brujos de Guayama per reforçar-los de cara al final de temporada i el play-off pel títol. Amb el conjunt porto-riqueny, el pivot va jugar-hi 21 partits –el primer va ser el 5 de juny, poc més de dues setmanes després que acabés la fase regular de la lliga Endesa–, i amb ells va acreditar 5,6 punts –48% de 2 (27/56) i 36% en triples (15/42)– i 3 rebots en 16,4 minuts de joc. Quarts en la fase regular, l'equip dels Brujos va perdre en les semifinals contra el Quebradillas (4-1), que acabaria sent el campió.

Encara amb una temporada més de contracte amb La Bruixa d'Or, la tornada d'Asselin està prevista per al 20 de setembre que ve. En qualsevol cas, no s'ha de descartar que si el seu rendiment és bo rebi una oferta per jugar tota la temporada amb l'equip iranià i, en aquest cas, econòmicament seria molt superior al que té signat amb el club manresà. És a dir, hi hauria alguna possibilitat que el jugador no tornés, una situació prevista a l'entitat del Bages i que segurament forçaria a fer algun moviment en la configuració de la plantilla.

En dues etapes, Asselin ja ha jugat cinc temporades amb el Bàsquet Manresa: en la primera, del 2006 al 2009, i, després de pertànyer al Cajasol, al Múrcia i a l'Estudiantes, va tornar al club l'estiu del 2011. Sense la seva presència, el joc interior de La Bruixa d'Or queda en mans de Darryl Monroe, Oliver Arteaga, Rasmus Larsen i Johan Kody, jugador de l'equip vinculat del Sant Nicolau.

Un equip amb Sani Becirovic

El Foolad Mahan de la ciutat d'Esfahan és un club poliesportiu que tot just va arribar a la superlliga de bàsquet de l'Iran el 2011 i, si bé no ha guanyat cap títol, en les dues últimes temporades ha acabat segon de la fase regular. En la darrera, però, això no li va servir per jugar la final perquè va perdre en les semifinals contra el Mahram (0-3). Per a la nova temporada l'equip té confirmat el fitxatge de l'eslovè Sani Becirovic (1m95, 1981), que en la passada va jugar amb el Petrochimi, el campió. En la temporada 2012/13, els dos jugadors no iranians de l'equip van ser Chris Williams (1m98, 1980), que en la 2004/05 va impactar en l'Eurolliga amb el Frankfurt Skyliners alemany –18,9 punts, 6,8 rebots i 2,7 assistències–, i Mohamed Kone (2m10, 1981), que va jugar en la lliga Endesa amb el Lagun Aro (10/11) i l'Alacant (11/12).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)