ACB

No el volen ni amb una rebaixa del sou

Lliga Endesa. Salva Maldonado fa saber a Jordi Trias que no compta amb ell per aquesta pròxima temporada

Ja fa dies que un dels temes que hi havia sobre la taula era el futur de Jordi Trias. El pivot (5/11/1980, Girona) té encara dos anys més de contracte amb el Fiatc Joventut, però sembla que no jugarà més a la Penya. Tot i la més que bona voluntat del jugador, que en dues ocasions diferents s'ha rebaixat la fitxa que va signar quan va arribar del Barça –primer es va rebaixar el sou i després va allargar un any més el seu contracte amb els mateixos diners que tenia firmats–, sembla que no serà suficient per continuar de verd-i-negre.

Ara, però, la sorpresa majúscula és que el problema ja no només és l'alta fitxa que té signada (uns 400.000 euros per temporada), que suposa una tercera part del pressupost del Joventut d'aquest pròxim any. El problema ara mateix és que Salva Maldonado ja li ha fet saber que no compta amb ell la pròxima temporada. Ni que es rebaixi la fitxa. Pel tècnic adrianenc el problema no només és la fitxa que té –que és més un problema del club que de Maldonado–, sinó que el tècnic vol un altre tipus de jugador al costat de Nacho Llovet, l'únic jugador interior que ara mateix té contracte després de renovar per un any més.

El missatge de la Penya a Jordi Trias és clar i contundent: cal buscar una solució. El sostre màxim a què podria arribar la Penya sembla que seria pagar-li un dels dos anys que té signats. El problema, inicialment, és del Fiatc Joventut perquè és qui li ha de pagar aquests dos anys. Però una vegada vista la situació que ha d'afrontar el club, el pivot gironí es veu en una situació incòmoda en què ha de decidir si fa una mesura de força i es planta tenint en compte que té contracte o bé intenta arribar a un acord per marxar i trobar un altre club. Sigui una decisió o altra el que és clar és que se li ha acabat la calma a Jordi Trias. A més, en només dos anys ha perdut dos dels punts de referència clau per al pivot gironí en el vestidor com són la marxa dels seus dos amics, Henk Norel primer i ara Pere Tomàs, tots dos al CAI.

Quina fórmula hi ha?

Si es fa una hipòtesi d'una possible negociació per rescindir el contracte de Jordi Trias, la Penya, però, també té un problema: ara mateix no té líquid. És per això que, en el cas que el Fiatc Joventut i el pivot gironí arribin a un acord econòmic, el club es veurà obligat a fer el pagament dels diners que acordin amb diferents terminis perquè no disposa de diners per fer-ho de cop.

D'altra banda, cal saber quines possibilitats de mercat té ara mateix Trias. Els equips catalans sembla que no tenen lloc, el CAI i el València ja tenen el joc interior cobert i una de les possibilitats ara mateix seria l'Estudiantes, però voldria dir fer les maletes. La negociació podria anar per llarg, però si es vol arribar a un acord haurà d'anar ràpid per no trobar-se sense cap oferta i quedar-se sense equip. Contracte, de moment, el té amb la Penya, però encara que es quedés no el faran jugar més.

Els amistosos de pretemporada

EL9

El Fiatc Joventut iniciarà la pretemporada el 2 de setembre. El 28 i 29 d'agost farà les proves mèdiques. El primer amistós serà el 8 de setembre contra el Barça a Sant Julià de Vilatorta. L'11 de setembre jugarà contra Unicaja a Vielha, el 14 contra el Múrcia a Tàrrega, el 21 i 25 jugarà contra el CAI Saragossa i el Manresa a Torrefarrera i a Esparreguera. El primer partit oficial serà la semifinal de la Lliga Catalana al pavelló de Fontajau de Girona el 9 d'octubre i el 10 la hipotètica final de la competició.

Pere Tomàs, oficial avui

EL9

El fitxatge del fins ara capità del Fiatc Joventut, Pere Tomàs, pel CAI Saragossa es farà oficial avui. El jugador ja feia temps que tenia l'acord amb el club aragonès i només faltava que CAI i Penya es posessin d'acord. Ara ja està tot tancat i l'operació amb el que paga el CAI i el que s'estalvia la Penya del que li devia a Tomàs ronda els 100 mil euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)