ACB

Lliga Endesa

De la casa i de la filosofia

Juanan Morales torna ara com a conseller esportiu al Joventut, on va aixecar la copa d'Europa, la Korac i dues ACB com a pivot de la millor Penya de la història

Jugava i estudiava arquitectura i des que es va retirar dirigeix Ainhoa, la seva empresa de cosmètics

Tenia 14 anys quan va fer les maletes, va deixar el seu Bilbao natal, els seus amics dels Jesuïtes, els companys del Loyola Indautxu i va arribar a Badalona. No oblidarà mai la seva entrada a la seva nova ciutat. Poc es pensava que hi estaria més d'una dècada i que, a més de jugador, es faria un home. És Juanan Morales Abrisqueta (18/4/1969). Va marxar de la Penya l'estiu del 1995 i ara torna al seu club com a nou conseller de l'àrea esportiva per intentar ajudar el Joventut. Una etapa que s'agafa amb màxima il·lusió: “Durant anys veient la Penya penses què faries i quan m'ho van oferir vaig pensar que tinc l'oportunitat d'intentar millorar coses, si no ho fes m'equivocaria; he de reconèixer que en el primer moment quan m'ho van dir vaig fer buffff”. L'exjugador afegeix: “Sóc conscient que el camí serà dur però la recompensa de poder donar estabilitat a la Penya al final compensarà tot l'esforç”. Morales s'arremanga doncs per intentar tornar a la Penya el què la Penya li va donar a ell.

Analitzant la seva trajectòria com a jugador Morales ha trencat sempre molts tòpics. La Penya ha estat històricament un club de jugadors talentosos i tècnics en la seva generació com Villacampa, Jofresa, Ferran Martínez.... Ell era el contrari, guerrer: “Sempre he estat conscient del meu rol i he treballat sempre al màxim”. Morales té l'ADN de la Penya. Entén com pocs la filosofia del club i la defensa: “Cal deixar clar que la Penya no aposta ara per joves per una qüestió econòmica, ho ha fet sempre des de la nostra època que vam guanyar la copa d'Europa, la Korac o l'ACB amb gent de la casa; quan el club surti de la situació delicada també apostarem pel planter, és el que dóna sentit a la Penya”.

L'expivot i exdorsal 12 de la Penya fa una reflexió: “Hem de trobar els mitjans per generar ingressos per poder fer bones ofertes als joves, fer-los entendre que és un lloc ideal, oferir un bon projecte esportiu i gaudir-los al màxim, si són competitius i de molt talent no els podrem retenir però han de tenir arguments per poder-se quedar: com a Badalona no trobaran enlloc amb els mitjans d'aquí amb tècnics de nivell, entrenar-se amb joves de gran nivell i oportunitats per jugar que és com s'aprèn; és el lloc ideal, per això mitja ACB ha sortit de la Penya sent conscients que no cada any, per molt bé que treballem, pot sortir un Rudy o un Ricky”.

Un esportista atípic.

Amb 14 anys va anar a viure amb la família Segura amb el també becat de Palafrugell, Joan Guisset. Ràpidament van arribar els fruits amb el campionat d'Espanya juvenil. Va anar creixent i va passar a la història de la mà del seu amic Pedro Martínez: van guanyar tres campionats d'Espanya seguits. Sent júnior ja tenia presència a la selecció espanyola absoluta (57 internacionalitats) i al primer equip. Va guanyar la Korac amb Pedro i a partir d'allà va entrar a formar part de la millor Penya de la història: lligues ACB i copa d'Europa. La Penya va entrar en crisi econòmica i el van convidar a marxar. Va anar al Madrid. D'allà al PAOK, TAU, Panionios, Rimini italià i Olympiacòs, on va penjar les botes. I després de jugar, a treballar.

Quan jugava va estudiar arquitectura sent un esportista poc habitual. Però on ha crescut empresarialment ha estat al costat de la seva dona Marta Laguarda i la seva empresa Ainhoa, referent de fabricació de cosmètics amb implantació al mercat exterior. El poc temps que li ha deixat l'empresa l'ha combinat amb seguir lligat al bàsquet com a comentarista i tertulià a Ràdio i Televisió de Badalona seguint la seva Penya i a Televisió Espanyola. Ara fa el salt i es posa davant el toro verd-i-negre.

282
taps.
va fer Morales amb la Penya -rècord del club- a l'ACB superant Dani García (121) i Greg Stewart (100)
1.443
...rebots.
va capturar -rècord de l Joventut- per davant Corny Thompson (1.312) i Reggie Johnson (1.237).
1
dècada.
van compartir vestidor Morales i el president Villacampa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)