ACB

ALBERT OLIVER

BASE DEL FIATC JOVENTUT

“Espero que no em coneguin pel Supermànager”

Oliver està donant a cada partit un clínic de bàsquet; en una lliga amb menys talent, està en un dels millors moments de la carrera

Pendent de les urnes!
Oliver estava ahir preocupat perquè li ha tocat ser suplent en una taula electoral el pròxim dia 25 de novembre durant les eleccions. La Penya juga a Saragossa a les 12.15 h i avui intentarà presentar els papers per evitar-ho: “Espero solucionar-ho.” També els ha tocat estar davant d'una urna al fisioterapeuta José Pérez i al president Jordi Villacampa.

Té 34 anys però es pot assegurar que està vivint un dels seus millors moments de forma de la temporada. Albert Oliver (Terrassa, 4/6/1978) està triomfant a Badalona, el lloc on va fer el salt com a professional quan va arribar de l'històric Sfèric per anar primer al Sant Josep i després a la Penya. Va haver de marxar a Lleida; després, a Manresa, a València i a l'Estudiantes, i ha tornat al Joventut, on compta per exhibicions les sis jornades disputades de la Lliga Endesa.

12,7 punts de mitjana i 15,8 de valoració, qui més tirs lliures ha anotat... Millor, impossible.
Ja ho veurem, em trobo a gust però no hi penso. Quan vaig renovar tenia un rol de segon base però estic jugant molt bé, els tirs m'estan entrant i assumeixo la responsabilitat que em demanen i la que em poso jo. A Fuenlabrada vaig considerar que ho podia fer, i quan estàvem empatats i hi havia màxima pressió em vaig sentir amb la confiança de llançar el triple i em va sortir bé.
L'èxit d'aquesta nova Penya és que és més un bloc que mai?
Sí. No depenem d'un sol jugador sinó que som molts jugadors que podem aportar coses. Si seguim així segur que aconseguirem moltes victòries.
Què dóna Salva Maldonado als jugadors perquè juguin bé?
Segurament dóna molta seguretat i confiança a la pista, no es posa gaire nerviós, i això es transmet als jugadors dins la pista.
Es veu capaç de mantenir el nivell de joc que està fent?
No veig possible estar al mateix nivell que ara, sobretot d'anotació. Jo ho intentaré si em trobo físicament bé. El més important no és tant les meves estadístiques sinó que l'equip vagi guanyant. Veig difícil seguir a aquest nivell, però jo sóc el primer conscient que tampoc em van fitxar per fer això, sinó per ajudar a fer gran la Penya.
De moment quatre partits contra equips de la lliga de la Penya –Lagun Aro, Manresa, Múrcia i Fuenlabrada– i quatre victòries. Quina és la clau per no perdre'n cap?
La clau és que en certs moments som sòlids i estem en bona dinàmica. Ser regular durant tot el partit; sempre hi ha alts i baixos durant els 40 minuts, i l'objectiu és que els nostres alts cada vegada siguin més regulars i els baixos, més curts. Ara estem competint i estem sempre allà, i això moltes vegades ens farà guanyar partits.
A casa estan intractables.
L'afició està molt bé amb nosaltres. A banda de venir a l'Olímpic estem notant que estan amb nosaltres, i penso sincerament que part del fet que juguem bé és gràcies a ells, perquè no tenim pressió de guanyar o perdre sabent les dificultats del club.
Vostè és un dels jugadors més veterans de la lliga i ha jugat moltes edicions de l'ACB. La veu més fluixa que mai?
No sé si ha baixat de nivell, però el que segur que ha passat és que s'ha trencat la lliga entre els de dalt i els de baix. Els equips mitjans que hi havia ja no hi són, ara són equips amb pressupostos molt grans i d'altres que el tenim petit. Cada vegada és més difícil donar sorpreses.
Ara és més famós gràcies al joc del Supermànager. En l'última jornada l'havien fitxat 104.653 persones. Vostè també hi juga?
Hi jugo des del principi, des que es va crear, amb uns amics de Manresa. Al Supermànager no sé si em coneixen perquè un dia vaig quedar primer del joc en una jornada a tot Espanya, espero que no em coneguin per això. Jugo sobretot al començament però després no el segueixo, i a vegades jugo amb 10 jugadors en lloc d'11 perquè hi ha algun lesionat i no el canvio.
Està fent un tàndem espectacular amb Corey Fisher. Són la millor parella de la lliga. Com el veu, el nord-americà?
És molt bon jugador, té moltíssima qualitat i quasi sempre està content, fa broma i el fet que sigui feliç ajuda que hi hagi més bon ambient a l'equip. És modest, té ganes d'aprendre i és al lloc ideal per triomfar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)