ACB

Nathan I, el desitjat

Lliga Endesa. El Barça Regal oficialitza el pivot australià, a qui Pascual va definir com un dels més determinants de l'Eurolliga abans dels quarts contra l'Unics. I ell, motivat, va excel·lir

De Bamaga, a l'estat australià de Queensland, el territori més al nord d'Austràlia. D'allà prové el darrer fixatge del Barça Regal, que el club va fer oficial ahir després de passar les proves mèdiques. Nathan Jawai, producte d'una terra a tocar de Papua Nova Guinea, ha arribat a un acord d'un curs amb el club blaugrana. I el pivot de 2m08 i 25 anys reforça una zona on ara mateix tindria com a companys de batalles C.J. Wallace, Erazem Lorbek i Ante Tomic. Era una peça desitjada des de feia temps. Ha jugat les dues darreres temporades en l'Eurolliga (Partizan i Unics), amb un gran partit amb els russos al Palau en el segon duel dels quarts de final. Bàsicament, la seva millor actuació en l'elit europea. Dies abans de la batalla entre els dos equips per a un lloc en la final a quatre, Pascual va afirmar que Jawai era “un dels pivots més dominants de la competició”. L'australià va jugar motivat contra el Barça Regal, amb 15 punts i 7 rebots en el primer partit i 21+10 en el segon. Mai havia fet aquests números en l'Eurolliga. La fase regular la va acabar amb uns números discrets: 4,6 punts i 4,4 rebots en 12 minuts. I al Top 16 els seus registres van ser de 7 i 2,4 en 13. Com sempre, sumant en pocs minuts.

Format al seu país, va aterrar a l'NBA la campanya 2008/09 gràcies als Toronto Raptors. Allà va demostrar el que sap fer, amb una bona presència sota els cèrcols, fent feina bruta, i ensenyant detalls al pal baix. Només hi va jugar cinc partits, i va completar la temporada a la DLeague. Una campanya més tard, va arribar als Timberwolves, on va sumar 3,2 punts i 2,7 rebots en 11 minuts.

Intentarà anotar

Jawai, que va ser escollit en el número 41 del draft de l'NBA pels Indiana Pacers –tres posicions abans que el seu nou company Ante Tomic– va parlar ahir del seu fitxatge: “He vingut per ajudar l'equip i l'entrenador. Si ell em diu que he d'agafar rebots, els agafaré. Si em demana que anoti, intentaré fer-ho.” L'australià també va dir: “El meu principal objectiu és tenir bona química amb l'equip.” Jawai també va afegir: “És un gran equip, amb tradició guanyadora. És molt bo per a mi haver vingut aquí. En aquest club podré donar el millor de mi mateix i aprendre de jugadors molt bons, estic molt agraït d'haver fitxat pel Barça.”

En aquest parell de dies a Barcelona per passar la corresponent revisió mèdica, Jawai va aprofitar per veure per televisió el partit entre Espanya i Austràlia. Els aussies estan preparant la seva participació en els Jocs de Londres i ho fan sense el nou jugador del Barça Regal. A la zona, disposen de Matt Nielsen, David Andersen, Aaron Baynes i Aleks Maric com a referents. Jawai no té bona sintonia amb l'actual cos tècnic dels Boomers. I ara toca avió i cap a Oceania.

Nathan Jawai
10-10-1986
25 anys
Bamaga (Austràlia)
Posició
Pivot
Alçada
2m07
Trajectòria
2007/08
Cairns (Austràlia)
2008/09
Raptors i DLeague
2009/10
Timberwolves i DLeague
2010/11
Partizan (Sèrbia)
2011/12
Unics Kazan (Rússia)
Estadístiques 11/12*
Punts
7,3
Tirs de 2 p
55%
Tirs lliures
64%
Rebots
4,3
Valoració
5,7
Minuts
14
Partits
15 (*) Eurolliga

Todorovic: o primer equip o cedit; LEB no

M. ARTIGAS / X. BALLESTEROS

Marko Todorovic ha estat 48 hores a Badalona en un viatge llampec d'anada i tornada de Podgorica (Montenegro). Per ser oficialment blaugrana haurà d'esperar com a màxim fins al dia 23, que és quan s'acaba el termini perquè el Joventut, que tenia el dret de tempteig, hi renunciï. El Barça i la Penya estan negociant una compensació econòmica. Com a mínim de drets de formació la Penya cobrarà 59.000 euros, però en demana més. Todorovic marxarà al Barça amb un contracte de tres anys. El que ha presentat a l'ACB el Barça és de 450.000 euros el primer any, 250.000 el segon i 200.000 el tercer. És una fórmula per evitar que la Penya l'iguali perquè ha d'igualar el primer any. El què és segur per l'acord que té Todorovic és que jugarà al primer equip o anirà cedit. A LEB Or no hi jugarà. Serà un dels quatre jugadors de formació, amb Rabaseda, Navarro i segurament Sada, si renova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)