ACB

Báez es deslliga de la Penya

ACB. L'aler pivot dominicà va executar la clàusula que tenia per trencar el contracte a cost zero i que expirava el 30 de juny. El FIATC Joventut només té dos jugadors confirmats: Trias i Llovet

Eulis Báez no continuarà al FIATC Joventut el curs vinent. L'aler pivot dominicà (2m01, 30 anys) va executar la clàusula que tenia al contracte i que expirava el 30 de juny i li permetia trencar-lo a un cost zero. Ara Báez és lliure per firmar amb qui vulgui, i presumiblement no li faltaran propostes. En els 24 partits jugats a Badalona va acreditar 9,5 punts i 5,2 rebots en quasi 24 minuts de mitjana. Fa un mes, i poc després d'acabar l'ACB, Báez va dir que li agradaria continuar a la Penya, que era la seva “primera opció”. La continuïtat, però, no era senzilla ja que el seu contracte –un 1+1– estipulava que en el segon any el seu sou pujava a 200.000 euros, xifres que el FIATC Joventut no li podria pagar. Per tant, que se'n vagi tampoc no va gens malament a l'economia de l'entitat verd-i-negra, molt masegada en el dia d'avui. El dominicà fa vacances després de disputar (i vèncer) al juny amb la República Dominicana el Centrobasket (9,6 punts i 6 rebots de mitjana en 28 minuts).

Tot aturat

A banda de la continuïtat de Salva Maldonado, tan sols hi ha dues peces confirmades per al curs vinent. Es tracta de Jordi Trias i Nacho Llovet, tots dos pivots. Per tant, hi ha molta feina a fer als despatxos aquest estiu. Des d'ahir, a més, els que acabaven contracte ja estan lliures. Amb alguns d'ells –peces del planter comara Pere Tomàs, Henk Norel i David Jelinek– fa temps que s'hi negocia, però no s'ha arribat encara a cap acord. La Penya tampoc no els pot oferir gaires diners. Per aquest motiu, i com una mesura preventiva, el club té la intenció d'incloure'ls tots tres –i també Marko Todorovic, MVP de la LEB Plata– en la llista de dret de tempteig per tenir l'opció d'igualar la millor oferta que tinguin d'ACB.

Van Lacke, temptat

Una de les prioritats del FIATC Joventut i de Salva Maldonado és la continuïtat de Fede Van Lacke (7,7 punts i 2,6 assistències aquest curs passat). L'argentí, però, és una peça cobejada, sobretot al seu país. En els últims dies, el Boca Juniors ha insistit molt per aconseguir els seus serveis i el mateix agent del jugador va admetre a l'emissora Uno contra Uno que Van Lacke “cada dia veu més clara la possibilitat de quedar-se a l'Argentina”. La Penya, però, no ho té tot perdut.

Latavious i els Thunder

El pivot, que ha fet una gran temporada a Badalona –fins i tot va ser escollit jugador més espectacular de l'ACB–, disputarà la lliga d'estiu d'Orlando, del 9 al 13 de juny. Ho farà amb els Thunder, equip que té els seus drets en l'NBA. Serà el segon cop que Latavious Williams la disputarà; l'altre va ser el 2010. El pivot, de 23 anys, busca aconseguir un lloc en la millor lliga del món. En tot cas, el que és clar és que no continuarà a Badalona perquè el seu caixet és inabastable per al Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)