ACB

Amb un ull ficat al calendari

ACB. Vint dies després del punt final de la lliga (16 juny) al Barça Regal li expira el termini per executar la clàusula de renovació de Kosta Perovic. El serbi feia quatre anys que no jugava tan poc

Vint dies després de l'acabament de l'ACB (16 de juny). Aquest és el termini que té el Barça Regal per executar la clàusula de renovació del contracte de Kosta Perovic. El pivot serbi no va jugar ni un minut del darrer play-off pel títol ja que va ser el descartat, i va acabar la temporada regular acreditant 5,3 punts (55% de 2) i 2,7 rebots en poc més de 13 minuts. Tal com va dir el director esportiu blaugrana, Joan Creus, les posicions dins la zona són les que aglutinen més maldecaps a l'hora de construir el nou projecte 2012/2013. Al costat de Perovic també és dubtosa la continuïtat d'Erazem Lorbek, Boniface Ndong i Fran Vázquez, que acaben tots tres contracte. I C.J. Wallace té un any més, però tampoc és garantia de res.

El serbi fa quatre temporades que és a l'ACB, dues a València i dues a Barcelona, però ha estat en la 2011/12 quan ha tingut menys protagonisme. Quan expiri el termini de vint dies, els blaugrana hauran d'haver decidit abans si compten amb ell o no, tot i que sempre queda l'opció de no executar i oferir-li un nou contracte. Tot esperant l'evolució dels diversos fronts oberts Perovic va assistir fa quatre dies al casament de Novica Velickovic, que ahir el situaven fora del Madrid. A la cerimònia també hi van anar Milos Teodosic, Nenad Krstic, Dusko Savanovic i Milan Macvan entre d'altres.

Per altra banda, Erazem Lorbek manté el seu silenci sobre quin serà el seu futur, tot esperant que l'1 de juliol s'obri el termini dels equips NBA per negociar amb els agents lliures. San Antonio és l'opció més apetitosa i qui el té pràcticament lligat, però el CSKA d'Ettore Messina no descarta fer un esforç per fer-lo tornar a un club on ja va jugar.

Fran Vázquez tampoc té contracte i torna a flirtejar, un estiu més, amb l'NBA. L'Unicaja s'hi podria ficar pel mig, però no es pot descartar res.

Ndong, a tocar dels 35

Qui té menys números de seguir en la disciplina de Xavi Pascual és Ndong. Si el pivot senegalès amb passaport alemany renovés començaria la temporada amb 35 anys. En les darreres vint temporades només tres homes han iniciat el curs a can Barça amb aquesta edat: Rony Seikaly (2000/01), Andrés Jiménez (1997/98) i Epi (1994/95).

Cimera per Abrines a Madrid

L'escorta mallorquí Àlex Abrines centra molta part dels rumors de l'ACB aquests dies després de l'acabament de la competició. I és que el jove jugador de 18 anys és ara mateix objecte de disputa entre el Barça i l'Unicaja, amb els dos clubs condemnats a entendre's si no es vol arribar a la via judicial. Segons informava el diari Sur, les dues parts s'havien citat ahir a Madrid, però finalment la cimera s'ha ajornat uns dies.

L'Unicaja, club en què milita Abrines, va rebre un requeriment notarial per part del jugador comunicant la seva voluntat de deixar l'entitat andalusa i extingir el contracte abonant els 300.000 euros corresponents. Per culpa del dret d'inscripció preferent, els andalusos el podrien recuperar fins als 22 anys. Aquí rau el problema. O, si no, cap a judici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)