ACB

SALVA MALDONADO

TÈCNIC DEL FIATC JOVENTUT

“Jordi Trias té un contracte llarg i d'una altra època”

Maldonado confessa que li agradaria mantenir la base d'aquesta temporada i que el mercat determinarà què passa

Diu que cal saber amb què compten per ser responsables i comprometre's a l'hora d'oferir contractes

Vint anys després
Salva Maldonado va tornar a Badalona, on havia entrenat feia dues dècades. Clarament el seu equip ha anat de menys a més i ha confirmat que és un tècnic adequat per a la Penya actual
La dura realitat
és que jugar amb joves és molt maco, però tens molts números de baixar de categoria

És un tècnic de club. Filosofia Penya i el seu discurs, en la sintonia del Fiatc Joventut. Tocar de peus a terra. Salva Maldonado avisa: tindrem un bon equip, però no hi haurà jugadors amb un contracte alt.

Què ha estat el més positiu?
El balanç general penso que, tal com ha anat tot, ha estat bé. És important com acabem; l'any va començar difícil pel que fa a l'estructura d'equip, incorporacions que no vam encertar, lesions, mantenint sempre els marges pressupostaris sense poder fer grans dispensis... I des del gener, s'ha mantingut la calma i hem acabat amb bones sensacions. Ningú hauria pensat, ni jo, que després de la copa que disposaríem de l'últim partit per entrar en el play-off. El soci s'ha tornat a sentir identificat amb l'equip i des del punt de vista de l'entrenador quan has fet un bloc i al maig tens ganes de seguir la temporada és positiu.
Quasi tots acaben contracte?
Només tenim dos jugadors amb contracte, i això ens deixa molt marge perquè pots fer moviments. Però ens agradaria mantenir la base d'aquest any amb la meitat dels jugadors o una mica més, i quan de moment no ho tens perquè el mercat és el què és, no estic tranquil, però sí reflexionant sobre com ha anat tot i iniciant els contactes per veure què pensen els jugadors. Hi ha temps de sobres i hem d'arreglar els temes no merament esportius. Hem de saber què podem oferir per ser responsables després amb el que ens comprometem.
Es pot fer una Penya amb només joves de la casa?
Si el grup bàsic han de ser els joves hauria de dir que no. No estan preparats. Els de LEB han fet un pas endavant, però s'han de continuar formant. Seria ingenu fer un equip ACB, tal com està la lliga, pensant que quan arribi el moment crític han de tenir la responsabilitat de salvar l'equip. Una cosa és la teoria i l'altra, la pràctica. La realitat és que jugar amb joves és molt maco, però tens molts números de baixar. Si la necessitat fa que haguem de completar l'equip amb ells, ho farem.
Dels veterans, n'hi ha que no hi seran segur: Jeter, Obasohan...
Jeter vol entrar en l'NBA i s'haurien de donar situacions molt concretes perquè pogués seguir, però ho veig molt difícil. A Obasohan se'l va fitxar per tirar de tres punts i amb això ha complert perquè ha estat el nostre millor jugador de tres, però ha estat quatre o cinc mesos malament i no pensem en ell per fer la plantilla al seu voltant. Vaig dir, i ho vaig dir seriosament, que voldria que qualsevol jugador d'aquest any seguís, però hi ha jugadors veterans que busquen el seu contracte i penso que no podrem lligar els que vulguem.
Els que sí que han respost han estat Oliver, Barton i Van Lacke.
L'Albert ha treballat molt bé, s'ha identificat i ha estat una de les bases. L'interès de seguir junts és mutu, però les situacions del club ens diran si podem arribar a un acord a mitjà o curt termini. Barton ens ha ajudat molt i molt, però estem parlant d'una temporada sencera i penso que ell no té la mentalitat de fer-ho i té el cap en una altra banda. Al club no pensem en ell per a una temporada sencera, amb els problemes físics que ha tingut. Van Lacke he de dir que el mercat determinarà per les dues parts si continua o no. És un tema purament de mercat i això determinarà què passa.
El Joventut, no és cap secret, viu una situació econòmica delicada. Ho ha viscut?
He viscut econòmicament el millor any de la meva carrera. Tant jo com els jugadors, perquè a final de mes hem cobrat puntualment com no m'havia passat fins ara. No hem tingut problemes, però això no vol dir que no siguem conscients dels que hi ha i valorem molt els esforços que està fent el club per pagar. Ara cal resoldre altres problemes per treballar als despatxos a tots els nivells. No només posant noms en un paper per fer l'equip, sinó per seguir amb màximes possibilitats un any més en l'ACB.
A la Penya no li cal anar a veure joves a llocs com Treviso, oi?
Ara mateix som el club número 88 que podem fitxar algun jugador, no anem a comprar perles, nosaltres les traiem de sota i no tenim cap opció d'anar a buscar jugadors joves a Treviso. Hem de començar de més avall, no amb jugadors de 20 o 21 anys.
Un dels joves que sembla que s'allunya és Todorovic?
S'ha parlat massa d'ell, fins i tot ell ha parlat més del compte i contradictòriament, de vegades. Que més ens agradaria que un jugador que fa quatre anys que és aquí i que l'hem format pogués comptar per al primer equip. Però es barregen molts conflictes i interessos. Jugadors que els hem supervisat i format quan han de fer un pas endavant, no coincideixen les dues parts. Volem que Todorovic es quedi i lluitarem perquè sigui així i després veurem quina és la intenció del seu agent.
Vostè va manifestar que a la Penya no hi haurà ningú amb contractes alts.
No podem. El cas de Trias té un vessant esportiu i un de contractual. No hi ha un problema amb ell. La situació del club és cada vegada més precària amb un SOS econòmic i contractes a llarg termini i d'una altra època. Sempre partint de la base que és un contracte que van signar tots dos, és a dir que ell no ha fet res malament. És una situació anòmala per al club perquè tenim jugadors amb contracte com Llovet, una possible renovació de Báez i el Jordi. Tres jugadors a la mateixa posició. És una situació complicada i ens obliga a prendre decisions per treure el nus econòmic i pel fet de tenir tres jugadors a la mateixa posició. Ja veurem com evoluciona tot a l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)