3a divisió FEF

El protagonista de la jornada

Pedro Dólera

Història d'un històric

Contra l'Ascó, Pedro Dólera es va convertir en el tècnic amb més partits de l'Europa, un club amb 107 anys

L'entrenador pratenc ha estat capaç de salvar una situació límit per portar l'equip a la promoció d'ascens

La directiva de De Bodeva confiar en l'entrenador quan el tècnic va posar el càrrec a la seva disposició

Per mitjà de Guillaume de Bode, el seu gran avalador, l'estiu del 2009 arribava a un club històric i amb urgències un tècnic gairebé desconegut i sense experiència a tercera. Quatre anys i mig més tard, diumenge, contra l'Ascó, aquest tècnic, Pedro Dólera, complia 190 partits a la banqueta de l'Europa i es convertia així, i superant Pep Moratalla, en l'entrenador amb més partits dels 107 anys d'història del club. “A vegades em pregunto com he arribat fins aquí i no m'ho explico, però em sento un privilegiat perquè estic en el club que vull i on espero poder celebrar molts partits més”, confessa el tècnic.

La confiança de De Bode

La trajectòria de Dólera en el club gracienc no ha estat sempre senzilla. Si bé és cert que l'any passat l'equip va aconseguir jugar una promoció d'ascens que feia dotze anys que no es vivia a Gràcia, i que enguany les coses van pel mateix camí, al llarg d'aquests 190 partits –181 de lliga, dos de promoció i set de copa Catalunya– hi ha hagut també moments baixos.

Sobretot durant el curs 2011/2012, la tercera temporada del tècnic a l'Europa i de llarg l'any més complicat. Després de dos anys notables, l'Europa va firmar una segona volta de lliga desastrosa i va estar a punt de perdre la categoria. El més fàcil aleshores hauria estat prescindir de l'entrenador, i més quan Pedro Dólera va posar el càrrec a disposició del club després d'una dolorosa derrota al Nou Sardenya contra el Balaguer. Però la directiva de De Bode va decidir aleshores continuar confiant en l'entrenador i la decisió ha acabat donant fruit. Una temporada més tard, el tècnic aconseguia capgirar la situació i classificava l'Europa per a una promoció d'ascens dotze anys després de l'última vegada. Havia necessitat quatre anys, però aquell entrenador que havia arribat a un dels clubs amb més història de tercera havent entrenat només un equip en categoria sènior, el Marianao Poblet a primera catalana, s'havia sortit amb la seva. Ara, ja en el cinquè curs i amb el rècord de partits a la butxaca, espera continuar fent història en un Europa que somia en la segona B.

Superant mites

Dólera va superar Pep Moratalla, tècnic en dues etapes (1995-97 i 2004-06) del conjunt gracienc. “Segueixo l'equip i la trajectòria de l'entrenador des de la distància i m'agradaria felicitar el Pedro Dólera perquè està fent una gran tasca”, diu Moratalla, que reconeix que l'Europa és un club especial en el futbol català: “Probablement un dels clubs més exigents de tercera per la seva història, encara que jo sempre m'hi vaig sentir molt a gust.”

190
partits.
Ha superat Moratalla, Càndid Maurici (176), Juanito Navarro (168) i Carles Anglès (120).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)