Sabadell

La diferència, en els penals

Copa Catalunya. El Sabadell supera l'Ascó des dels 11 metres i es classifica per a les semifinals després d'empatar un matx igualat, en què els locals van posar contra les cordes els arlequinats

sabadell1 (4)

ascó1 (2)

El Sabadell, des dels 11 metres, es va classificar per a la semifinal de la copa Catalunya i va fer despertar l'Ascó del seu somni: enfrontar-se al Barça o a l'Espanyol. Els de la Ribera d'Ebre, això sí, van caure amb el cap ben alt, ja que van posar contra les cordes el conjunt arlequinat, que va acabar jugant amb bona part dels homes amb què juga habitualment i, tot i això, no va poder reflectir la superioritat que se li hauria d'atribuir. L'empenta i la il·lusió dels verds va topar amb el mur de la tanda de penals. Aquí el Sabadell va ser més resolutiu.

Miquel Olmo volia aprofitar la cita d'ahir per fer rotacions i va donar minuts als jugadors menys habituals. En els primers minuts, el Sabadell va combinar amb més criteri que l'Ascó i va acaparar la possessió de la pilota. Així, no va trigar gens ni mica a obrir la llauna. Ho va fer en el minut 7 mitjançant Edgar, que va aprofitar un penal de Denís Coch sobre Tamudo per batre Sergi Fuertes. Amb el 0-1 els visitants van tenir un període de domini que no van aprofitar. L'Ascó va espolsar-se tots els dubtes a poc a poc i va controlar el partit. En el minut 25, de fet, Ermengol va igualar el resultat, aprofitant un refús de De Navas després d'una falta executada per Roca. La reacció dels arlequinats va ser immediata i Edgar va tenir el segon gol a les seves botes en un contraatac que no va culminar. A partir de llavors, el bloc local va disposar de totes les accions de perill i gairebé es va avançar en tres ocasions consecutives. Això sí, Ermengol (34') i Duran (37') no van connectar bé dues bones centrades i Cristian va salvar sota els pals una bona rematada de Gerard Roigé (38'). El primer acte, amb tot, va acabar igualat.

Des dels 11 metres

Tot i que en la segona part els partits solen obrir-se, ahir el respecte mutu i la por de l'eliminació van fer que es veiessin ben poques ocasions. Els porters van tenir poca feina. Edgar, això sí, gairebé va fer el segon gol en el minut 50, però la seva rematada còmoda va marxar, incomprensiblement, desviada. El partit va entrar llavors en una fase d'avorriment que només es va trencar en quatre ocasions: un xut llunyà de Genís (65'), una boleia de Piju (78'), una acció de contraatac d'Aníbal que va blocar el porter local (82') i, ja a les acaballes, un xut de falta del mateix atacant que va topar amb el travesser de la porteria de Sergi. Al final, tot i que els dos equips es van animar, la sisena eliminatòria de la copa es va decidir en la tanda de penals.

Des dels 11 metres, el Sabadell va ser qui va posar la sang freda i la precisió –no va fallar cap llançament– i va esmenar un partit molt fluix sentenciant els asconencs, que van veure com David de Navas aturava dues penes màximes.

ASCÓ: Sergi Fuertes, Gabernet, Denís Coch, Giribet (Sangrà, 46'), Pere Martínez, Roca, Duran (Edgar, 46'), Genís (Piju, 69'), Gerard Roigé (Pau Ripoll, 79'), Galcerán (Canadell, 73') i Ermengol (Sergi Moreno, 62'). SABADELL: De Navas, Cristian, Kiko Olivas (Gato, 63'), Goni, Barral (Jan Lladó, 46'), Clerc, Juanjo, Olmo, Arteaga (Longás, 77'), Tamudo i Edgar (Aníbal, 81'). GOLS: 0-1 (7') Edgar, de penal. 1-1 (25') Ermengol. Penals: Aníbal (gol); Canadell (atura De Navas): Gato (gol); Roca (gol); Longás (gol); Sangrà (gol); Olmo (gol); Sergi Moreno (atura De Navas). ÀRBITRE: Conejo Rodríguez. T.G.: Als locals Denís Coch; als visitants Barral, Gato i Olmo. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 1.000 espectadors.
Ens hem de quedar amb el fet d'haver arribat fins aquí i haver fet un partit tan bo. S'ha d'alabar
Miguel Rubio
ENTRENADOR DE L'ASCÓ
Sabíem la dificultat que tenen aquestes eliminatòries. Ens ha faltat eficàcia i s'ha decidit als penals
Miquel Olmo
entrenador del sabadell

Les semifinals, amb els quatre clubs de la LFP

Amb la classificació del Sabadell, ja se saben els quatre equips que es disputaran el títol, que són precisament els que competeixen en la lliga de futbol professional (LFP). L'equip arlequinat i el Girona s'enfrontaran al Barça o l'Espanyol. Ara faltarà determinar la data i la seu dels darrers tres partits, que es decidiran d'acord amb la disponibilitat i compromisos dels clubs, tal com es va fer la temporada passada, en què a Tarragona es van disputar les semifinals, i a Lleida, la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.