Més futbol

Pels penals i encara gràcies

El Girona, molt fluix, es va classificar per a les semifinals de la copa Catalunya en el cara o creu dels penals, amb Palatsí com a protagonista amb dues aturades

Els de Francesc Cargol van ser superiors durant els noranta minuts i van quedar a un pas de fer-la grossa davant de la seva afició

El Girona, fent el mínim, es va classificar per a les semifinals de la copa Catalunya després de superar un bon Figueres en la tanda de penals. Durant els 90 minuts els de Francesc Cargol van demostrar més motivació i van tenir les millors ocasions, però el gol no va arribar i el partit es va haver de decidir en un cara o creu en els penals. I allà va ser el Girona, amb Palatsí de protagonista (dues aturades), el que va sortir vencedor.

El Girona, que va començar amb Rovirola i Gerard Muñoz del filial en l'onze titular, va veure com el Figueres es va estar a punt d'avançar tot just en el minut 9 de partit, quan Ferran Grau, a passada de Moñino, engaltava un potent xut amb l'esquerra des de fora l'àrea que acabava al pal. Poc després, Cristino enviava la pilota al travesser en un llançament de corner que Palatsí no aconseguia rebutjar. El Figueres havia aconseguit el control del partit, mentre que el Girona semblava afectat per la tramuntana i es mostrava inoperant. No va ser fins al minut 27 que els de Javi López van inquietar per primera vegada, quan Gerard Muñoz, aprofitant una passada a l'espai d'Eloi, ho provava amb una vaselina que finalment se'n va anar fora. Llavors el partit va entrar en una fase amb poques ocasions per part dels dos equips, fins que Moñino va tornar a enviar una altra pilota al pal –va tocar la part exterior– per part del Figueres en el llançament d'una falta. 0-0 en el descans.

La mateixa tònica

Just després de la represa, el Figueres va continuar demostrant que era l'equip amb més ganes amb un primer avís de Ferrón, que va enviar fora per poc un xut creuat des de la banda dreta. Jofre replicava poc després amb un xut llunyà –era el primer entre els tres pals del Girona–, però era el Figueres el que tornava a tenir una bona ocasió amb un xut de Barrera –havia robat la pilota a un insegur Carles Mas– que aturava Palatsí.

Els de Francesc Cargol s'estaven menjant el Girona, que semblava que s'estigués prenent el partit com un entrenament i poca cosa més. En el minut 62, Barrera va tornar a estar a punt de marcar quan va superar Palatsí amb la punta de la bota i Ramalho va refusar la pilota sobre la mateixa línia de gol. El Figueres es mereixia el gol però no arribava, i el Girona, que es veia inferior, havia de posar Jandro al camp per intentar reaccionar. Però el resultat no va variar i es va arribar als penals, en què en el Girona va aconseguir la classificació gràcies a la bona actuació de Jorge Palatsí.

GIRONA: Palatsí, Ramalho, Carles Mas, Rovirola (Busquets, 83'), Juncà, Matamala, Agostinho Cá (Jandro, 67'), Eloi, Adrià Carmona, Jofre i Gerard Muñoz (Pascual, 73').

FIGUERES: Ureña, Micaló, Argi, Murga, Busquets (Barrera, 21' (Teixi, 70' [Borja, 73']), Ferran Grau, Cristino (Alberto, 76'), Moñino, Pedro (Bernat, 84'), Adrià Serra i Xavi Ferrón.

Jorge Palatsí ja va resultar clau en la tanda de penals contra l'Alavés en la copa
GOLS: 0-0. Penals: Eloi (falla) 0-0; Argi (atura Palatsí) 0-0; Jandro (gol) 0-1; Serra (gol) 1-1; Jofre (gol) 1-2; Ferrón (gol) 2-2; Matamala (gol) 2-3; Bernat (gol) 3-3; Carmona (gol) 3-4; Moñino (atura Palatsí) 3-4. ÀRBITRE: Bertomeu García. T.G.: al local Barrera, i als visitants Ramalho i Juncà. T.V.: cap PÚBLIC: Uns 900 espectadors a Vilatenim.

El Sabadell visita l'Ascó (a les 20 h)

El Sabadell, el proper rival en la lliga del Girona, disputa avui l'altre enfrontament de la sisena eliminatòria de copa Catalunya contra un equip de la tercera divisió, l'Ascó (a les 20.00 h). El conjunt arlequinat visita el camp del primer classificat del grup cinquè de tercera i ho farà amb una situació semblant a la del Girona, i és que el proper partit de dissabte és tant important que la copa Catalunya passa a un segon pla. Per l'Ascó, el duel és igual d'il·lusionant que pel Figueres, ja que el premi d'accedir a les semifinals i poder jugar contra el Barça o l'Espanyol és prou important com lluitar per la proesa. Sense deixar de banda el màxim objectiu del conjunt de la Ribera d'Ebre: jugar la fase d'ascens a la segona B i intentar pujar, els de Miguel Rubio presentaran un equip força competitiu.

El Barça o l'Espanyol a semifinals

Amb la victòria i conseqüent classificació, el Girona ja sap que o el Barça o l'Espanyol seran els rivals en una de les semifinals de la copa Catalunya, encara amb seu i data per confirmar. L'any passat, el Llagostera va ser el millor representant gironí en la competició, ja que després d'eliminar el Girona en la quarta eliminatòria i fer el mateix amb el Manlleu en els quarts de final, els llagosterencs van disputar una de les semifinals al Nou Estadi de Tarragona contra l'Espanyol. Tot i que el format de la competició cada any varia, el fet de disputar una eliminatòria contra un equip de primera divisió, carregat de suplents en cas que sigui el conjunt blanc-i-blau, o bé directament amb jugadors del filial, si el rival són els blaugrana, la classificació és tot un èxit i un bon premi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.