2a divisió FEF

El porter dels zeros

Francis suma 12 partits seguits sense encaixar cap gol i 1.101 minuts de joc, uns registres sorprenents

La solidaritat defensiva dels valencians i la coneixença d'un bloc unit des de fa anys són els principals arguments

Sacrifici, esforç, rigor, solidaritat, etc. Segurament sense substantius d'aquesta mena ningú no podria explicar i entendre la impressionant ratxa que està passant l'Olímpic de Xàtiva pel que fa als gols encaixats darrerament. El porter del conjunt valencià, Francis Solar, ha encadenat dotze partits de lliga sense rebre cap gol –fa cinc jornades van perdre contra l'Hospitalet (2-0), però el porter malagueny no va jugar aquell enfrontament–. El nombre de minuts imbatut s'enfila fins als 1.101, una xifra a l'abast de pocs que comporta petits secrets i molta feina al darrere. “El futbol és un esport col·lectiu i vull subratllar la feina dels meus companys. Sense ells res d'això no s'hauria aconseguit. És molt important la base de l'equip, ja que hi ha un bloc que fa anys que ens coneixem i això hi té molt a veure. L'equip, quan no té la pilota, es desgasta molt i sobretot minimitza les virtuts ofensives del rival”, analitza el protagonista d'unes dades d'un altre planeta.

Una defensa a prova de tot

Des de la seva arribada al grup tercer de la segona B, la temporada 2011/12, l'Olímpic de Xàtiva ha consolidat bona part dels seus èxits a partir de la bona predisposició defensiva. El conjunt valencià sempre ha estat entre els equips menys golejats –Francis va ser el porter que menys gols va rebre del grup la temporada passada amb 15 dianes en 36 partits–. “L'equip em transmet, i jo també a ells, seguretat. Davant tinc gent que se sacrifica molt i això et tranquil·litza a l'hora de competir. La unió i la coordinació és clau. La solidaritat defensiva només ens pot aportar èxit”, explica Francis Solar, que en les tres campanyes amb l'Olímpic a segona B ha jugat 92 partits de lliga i en 55 enfrontaments ha aconseguit deixar la porteria a zero, una altra dada per emmarcar que demostra que la defensa valenciana és de segur la més compenetrada de la categoria. Aquest bon feeling defensiu es va poder veure en l'eliminatòria de setzens de la copa, en la qual els de Xàtiva van aconseguir un molt meritori empat a zero en el partit d'anada contra el totpoderós Real Madrid. “Haver viscut l'experiència de jugar contra el Madrid i en l'anada empatar a zero és difícil d'explicar. Sempre podré dir que vaig deixar la porteria a zero contra un dels millors equips del món”, hi afegeix.

El jugador de l'Olímpic s'ha convertit en un dels referents de la categoria. Els seus bons números en les tres últimes temporades –en la campanya 2011/12 va encaixar 26 gols i en la 2012/13 només 15– han permès als valencians aspirar a les posicions més capdavanteres de la taula. I és que, en qualsevol categoria, la solidesa defensiva d'un equip és clau de l'èxit. “Més enllà de les dades, el més important és que un equip humil com el nostre pugui tractar de tu clubs amb molt més pressupost i millors jugadors. Té molt de mèrit. Sempre ens marquem d'entrada la permanència però l'ambició i l'esperit de l'equip fan que lluitem per objectius més elevats”, comenta un dels referents de l'Olímpic, juntament amb Peris, Pepín, Mendoza, Rifaterra i companyia, junts en el mateix equip des de fa diverses campanyes.

El desig de fer un pas endavant

L'ambició i el desig de qualsevol jugador de futbol és jugar en la categoria més elevada possible. I per això treballa Francis. Els bons registres que està aconseguint el porter en els darrers anys, i sobretot, la ratxa actual que passa tenen l'objectiu d'atreure l'atenció d'altres clubs. “Sobretot des del punt de vista individual un lluita per fer-ho bé. Si al final de l'any un davanter queda pitxitxi, li apareixen oportunitats, i si jo amb aquestes dades puc fer un salt de qualitat, benvingut serà. La bona temporada passada no em va servir al final, tot i que hi va haver opcions. Seguir a l'Olímpic ja em fa feliç però la il·lusió es manté intacta”, sentencia Francis, que ja va debutar a la segona A, la temporada 2003/04, amb l'equip que porta al cor, el Màlaga B.

Aquest vespre, al camp de l'Espanyol B, l'Olímpic de Xàtiva disputa un partit endarrerit de la dissetena jornada (a les 19 h), ajornat per disputar l'eliminatòria contra el Madrid, i el porter malagueny, la sensació del moment, intentarà continuar imbatut i igualar el recordista Abel Resino, amb 13 partits amb la porteria a zero defensant la samarreta de l'Atlético de Madrid durant la temporada 1990/91.

Trajectòria
Nascut a Màlaga el 14 d'octubre del 1983, Francis es va formar en les categories inferiors del Màlaga, i va obtenir l'ascens amb el filial de tercera divisió a segona divisió A. Després d'uns anys provant sort entre segona divisió B i tercera divisió, el malagueny va aterrar la temporada 2010/11 a l'Olímpic de Xàtiva, equip amb el qual finalment s'ha consagrat.
55
partits imbatut
en els 92 enfrontaments que ha jugat amb l'Olímpic a segona divisió B.
1.101
minuts
sense encaixar cap diana.
12
jornades
consecutives ha deixat la porteria a zero.
100
dies
fa que no rep cap gol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)