3a divisió FEF

Jordi Martínez es talla la cueta

El de Montmeló deixa el futbol després de 19 cursos

Ha perdut la il·lusió per jugar, però vol continuar vinculat

Després de gairebé dues dècades voltant pel futbol de segona A, segona B i tercera, Jordi Martínez, el Cueta del futbol català, penja les botes. Ho fa de manera sobtada, ja que ahir mateix va comunicar que deixa el futbol en actiu. Avui s'acomiadarà dels companys amb qui diumenge passat va jugar els seus últims minuts (45) amb el Santboià, pura anècdota en comparació amb els gairebé 40.000 disputats amb dotze samarretes.

Jordi Martínez deixa el futbol com a jugador a punt de complir els 37 anys. Ho fa perquè ha perdut part de la il·lusió que l'havia portat a continuar endavant al llarg de gairebé dues dècades. “Jo vaig dir que el dia que veiés que no gaudeixo del futbol, ho deixaria. Ara ja fa un temps que no disfruto i crec que és senyal que arriba l'hora de plegar”, afirma el davanter de Montmeló que reconeix que la seva voluntat en un principi era la de retirar-se a final de temporada, però que s'ha precipitat tot.

Trajectòria

Jordi Martínez va sortir de les categories inferiors del Barça. Van ser vuit anys en el futbol de base que va haver de tancar als 19 després de debutar amb el filial a segona A. “Em va agafar l'època de la llei Bosman [els equips ja no tenien una quota obligatòria d'estrangers] i tant jo com altres jugadors vam haver de marxar. A part que la posició de davanter centre en el primer equip del Barça és per a privilegiats”, diu. A partir d'aquí va començar el seu periple per la segona B. La gran temporada a Palamós (12 gols) el va portar a fitxar per l'Espanyol que el va cedir al Figueres.

Martínez va començar a viure l'auge d'una categoria de bronze feta a cop de bitllets. “Es movien molts cèntims sobretot a la zona de llevant, amb contractes molt alts. Hi havia jugadors de segona A i primera que baixaven a jugar a segona B”, afirma el davanter. Quan va començar el segle XXI, el davanter va marxar a Castelló i Cartagonova abans de fer la millor temporada de la seva carrera.

Mataró, un trampolí

Va ser a Mataró (18 gols). “M'hi vaig trobar amb Joan Vilà que m'ha influenciat molt al llarg de la meva carrera i això em va permetre anar a l'Hèrcules”, explica el davanter, que va tornar a passar pel País Valencià per viure un ascens a segona A i mitja temporada en la categoria de plata.

Els últims vuit anys els ha passat fent gols a Catalunya, entre el Sant Andreu, el Terrassa, l'Hospitalet i el Santboià. “Me'n vaig com vaig començar. On he estat ho he donat tot, m'he cuidat, m'han respectat les lesions i això és el que m'emporto”, diu Martínez, disposat a obrir una nova etapa com a tècnic.

Trajectòria
Barça B (2a A)
1994-98 (42 p. 8 g.)
Còrdova (cedit)
1996-97 (12 i 5).
Palamós (2a B)
1998-99 (37 i 12)
Figueres (2a B)
1999-00 (33 i 8)
Castelló (2a B)
2000-02 (44 p. 9 g)
Cartagonova (2a B)
2002 (17 i 0)
Mataró (2a B)
2002-04 (65 i 25)
Hèrcules (2a B i 2a A)
2004-05 (45 i 12)
Sant Andreu (2a B)
2005-07 (52 i 16)
Terrassa (2a B)
2007-09 (70 i 16)
L'Hospitalet (3a i 2a B)
2009-11 (63 p. 29)
Santboià (3a)
1994-97 (85 i 33)
Qüestionari
Un equip
Hèrcules i Santboià
Un estadi
El Rico Pérez
Un gol
El del debut amb el Barça B
Un tècnic
Joan Vilà (Barça i Mataró)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)