3a divisió FEF

Una trajectòria evocadora

3a divisió. La Muntanyesa ha sumat 36 punts i ha superat en aquesta primera volta la xifra que va aconseguir tres temporades enrere (32), en què va acabar jugant la fase d'ascens

La Muntanyesa va tancar la primera volta com la va començar: amb una victòria. El triomf, de fet, és fins ara el resultat més recurrent per al conjunt de Nou Barris, que és tercer, amb 36 punts. Una trajectòria inesperada, que evoca la temporada 2010/11, en què els barcelonins van acabar disputant la fase d'acens. De fet, tres anys enrere, el conjunt groc-i-negre havia sumat quatre punts menys en aquest punt de la competició. Ara, amb l'objectiu de la permanència gairebé assolit i dinou partits per jugar, els de Manolo González poden ser ambiciosos. D'il·lusió per repetir la gesta, no en falta. Això sí, la consigna és anar pas a pas.

En la plantilla actual hi ha tres futbolistes que van jugar aquella promoció històrica –Ferran, Rubén i Padilla–, que analitzen el moment actual de la Muntanyesa i recorden vivències recents. Tots tres, de fet, tenen una visió semblant de les coses. Una mostra més que “el bloc és una pinya i està unit”, tal com relata Ferran.

Sorpresa relativa

D'entrada, i després del patiment de la temporada passada, ningú a la Muntanyesa comptava que ara s'estaria lluitant al capdavant. “No ens esperàvem fer una primera volta així, però després de guanyar els cinc primers partits ens vam posar a dalt i ens ho hem anat creient”, explica el mig Alberto Padilla, que creu que el secret és “anar jornada a jornada i que l'equip ha estat un bloc, amb uns números molt equilibrats en atac i en defensa”.

El bagatge de la primera volta, amb tot, ha permès als barcelonins marcar-se nous horitzons. En aquest aspecte, Ferran ho té clar: “Un cop la salvació està gairebé assolida, l'objectiu és arribar al més lluny possible. L'equip està motivat i té moltes ganes d'aconseguir aquell somni que vam viure fa uns anys, arribar lluny i jugar la fase d'ascens.” Els arguments per aconseguir-ho hi són, i Rubén els aporta: “En complicitat i joc, ningú no ha estat millor que nosaltres en el primer tram de campionat.”

Dos perfils ben diferents

De l'equip que entrenava Miki Carrillo al que dirigeix Manolo González hi ha en comú els bons números i poca cosa més, ja que els tres futbolistes coincideixen a dir que la proposta futbolística i els mètodes són força diferents, i que ara són més ofensius i generen més ocasions. En tot cas, tots anhelen un desenllaç com el d'aquell any. “Disputar la fase d'ascens és el millor que m'ha passat en la vida, va ser molt gran i especial”, explica el mig Rubén Giménez, i Padilla hi afegeix: “Allò va ser com si haguéssim guanyat la Champions. Jugar el play-off va ser molt especial, i tant de bo ho puguem repetir.”

3
jugadors
té la Muntanyesa que ja van jugar la fase d'ascens el curs 2010/11: Ferran, Rubén i Padilla
L'objectiu de la salvació és molt a prop i volem arribar lluny, mirant de repetir el de fa tres temporades
Ferran Mèlich
defensa de la muntanyesa
Jugar la fase d'ascens fa tres anys és el millor que m'ha passat en la vida. Tant de bo ho repetim
Rubén Giménez
mig de la muntanyesa
La clau és que des del principi hem estat un bloc, amb uns números molt equilibrats
Alberto Padilla
mig de la muntanyesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)