2a divisió FEF

Una oda a l'honor

A les portes de l'èpica. El Lleida cau eliminat, però es queda a tan sols un gol de remuntar l'eliminatòria contra el Betis, després d'igualar el 2-0 que els locals havien fet en deu minuts

lleidA 2


betis 2


Les terres de Ponent han d'estar orgulloses del seu equip de futbol. Siguin quines siguin les circumstàncies, el Lleida sempre dóna la cara. El partit que el conjunt blau va fer ahir al Benito Villamarín, on va caure eliminat de la copa, només està a l'abast d'aquells blocs que tenen un orgull immens i saben que les adversitats se superen amb suor i lluita. Ho va demostrar en l'anada, jugant amb deu homes des del principi, i ahir va repetir, ja que tot i encaixar dos gols en deu minuts no va abaixar els braços. Els de la Terra Ferma van igualar el 2-0 inicial amb els gols de Monforte i Jaime Mata i van fer tremolar un Betis que, tot i la seva mala situació en la lliga, continua ben viu en l'Europa League. Poca broma.

D'entrada, el Lleida es va veure intimidat per un escenari de la dimensió del Benito Villamarín. Els de Toni Seligrat van trigar molt a entrar en el partit i, quan ho van fer, van veure que el Betis havia encarrilat la classificació amb dos gols. Els andalusos, que necessitaven agradar la seva parròquia, van anar per feina. Així, en el minut 4 ja havien obert la llauna gràcies a una rematada amb el cap de Paulão, que va aprofitar el seu poder físic per imposar-se a la defensa blava en un córner. L'1-0 va estovar el Lleida, que va ser un equip dòcil a les mans del Betis. Així, tot just després d'un gran xut al pal de Salva Sevilla (9'), els locals van ampliar el seu avantatge amb una canonada precisa d'Amaya que va fer inútil l'estirada de Pau Núñez.

El 3-0 hauria pogut arribar en el minut 22 si Barreda no hagués salvat sota la línia de gol una vaselina de Juanfran. Aquí es va acabar el Betis. El partit, a poc a poc, va caure en l'ensopiment i els verd-iblancs van controlar sense arribar a inquietar gaire més els blaus. El context era idoni perquè una fogonada del Lleida ho canviés tot, i l'acció en qüestió va arribar. Va ser en el minut 37, quan una falta al vèrtex de l'àrea va permetre a Monforte batre Guille Sara, després que Osado no arribés a connectar la pilota. La perspectiva amb què arribava la segona part era força més positiva.

A còpia d'orgull

Neguit i mala llet amb la directiva. Això és el que es respirava a les grades després de la represa. Totes aquestes sensacions van transcendir en l'equip, i el Betis es va mostrar erràtic, davant un Lleida rigorós. Ningú no hauria dit llavors que hi ha dues categories de diferència entre els dos conjunts. Els de Toni Seligrat, amb tot, van treure profit de la situació i va aparèixer el que no falla: Jaime Mata. La fam inesgotable del punta madrileny va permetre al Lleida fer el 2-2, després que connectés amb molta classe una assistència de Raúl Fuster que va ser mig gol. Sara res hi va poder fer (54'). Quedava més de mitja hora per buscar l'èpica. Els de Toni Seligrat van ser intel·ligents i va anar augmentant la pressió sobre el Betis progressivament. El tram final del partit va ser frenètic, però va faltar definició i l'equip es va quedar a les portes de l'èpica. El camí està marcat. És aquest.

BETIS: Sara, Steinhöfer, Paulão, Amaya (Dídac Vilà, 27'), Nacho, Nono, Salva Sevilla, Juanfran (Lolo Reyes, 60'), Verdú (Vadillo, 71'), Rubén Castro i Jorge Molina. LLEIDA ESPORTIU: Pau Núñez, Aldalur, Mario (Imaz, 75'), Barreda, Raúl Fuster, Molo, Pau Bosch, Monforte (Miramón, 70'), Chupe, Osado (Dídac Devesa, 72') i Mata. GOLS: 1-0 (4') Paulão. 2-0 (9') Amaya. 2-1 (37') Monforte. 2-2 (54') Mata. Partit d'anada: 1-2. ÀRBITRE: Undiano Mallenco. T.G.: Als locals Paulão, Vadillo i Nacho; i als visitants Mario, Molo, Pau Bosch i Mata. PÚBLIC: 10.921 espectadors. Les dues aficions van recordar Miki Roqué en el minut 26, moment en què els seguidors blaus van mostrar una gran pancarta.
El Betis de seguida ens ha marcat dos gols i, tot i això, l'equip ha reaccionat i hem empatat. N'hem d'estar més que satisfets
Hauríem pogut sentenciar, però no ho hem fet i després hauria pogut passar qualsevol cosa
Juan Carlos Garrido
ENTRENADOR DEL BETIS
Veníem a competir amb dignitat, a evitar lesions i a guanyar. Hem assolit dues de les tres fites
Toni Seligrat
ENTRENADOR DEL LLEIDA
Els jugadors han tingut una actitud de 10 i marxem molt contents perquè hem estat a punt de donar un disgust al Betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció