Sabadell

Començaran des de la base

Sabadell. El president, Keisuke Sakamoto, afirma que el seu projecte creixerà a partir de la potenciació del futbol base i que no marxarà si l'equip baixa o no assoleix objectius a mitjà termini

Keisuke Sakamoto no té pressa. El nou president del Sabadell deixa clar que el seu pas per la capital del Vallès no s'assembla en res al que han fet altres inversors estrangers que han arribat a clubs de l'LFP. Lluny d'inversions milionàries destinades a fer fort el primer equip, Sakamoto està decidit a amortitzar la seva inversió a partir del futbol base i no s'obsessiona a pujar de categoria. Tot i la seva ambició –“volem ser com el Barça o el Madrid”, va dir–, el japonès no vol un ascens exprés i confia en fer fort el club perquè d'aquí a dos o tres anys pugui pujar de categoria.

“No creiem que haguem de pujar de seguida. Si volguéssim ascendir ja, invertiríem més diners en jugadors però no serà amb aquest sistema”, va dir a través de Masato Horita, conseller, que ahir va fer d'intèrpret. “El primer objectiu és augmentar el nostre pressupost per invertir en la ciutat esportiva i el futbol base”, va afegir-hi. I si no s'aconsegueixen els objectius o es baixa de categoria? Sakamoto va ser rotund: “Els japonesos som tossuts; haurem de tenir paciència i continuar aquí.”

Procés

El mandatari japonès també va parlar del procés que va dur al canvi de junta directiva: “Nosaltres vam posar al principi un 51% esperant que l'anterior directiva adquirís la resta de capital per una altra banda. No va ser així i, finalment, jo, amb uns socis, hi vam posar el que faltava [un 10-20% més]. Aleshores vam posar unes condicions que ells [la junta anterior] no van acceptar”, va dir Sakamoto, que no guarda rancúnia a Joan Soteras: “Van estar set anys i van fer una molt bona feina. Els estem agraïts.”

El primer objectiu és augmentar el nostre pressupost per invertir en la ciutat esportiva i el futbol base
Keisuke Sakamoto
president del sabadell
No sabem què pot passar en el futbol, però els japonesos som molt tossuts, i si les coses no surten bé, caldrà tenir paciència i continuar
No creiem que hàgim de pujar ja. Si ho volguéssim fer ara mateix, invertiríem més diners en jugadors, però no serà amb aquest sistema

Victòria contra la selecció d'Andorra B

Keisuke Sakamoto va poder veure in situ la victòria (3-0) que el Sabadell van etzibar al combinat B andorrà en un partit força ensopit, típic de pretemporada. Els gols de Longás (29') –una delícia amb l'exterior–, Gato (56') i Aníbal (85') van tancar un partit que va tenir una nota negativa, la lesió de Sotan Tanabe. El japonès podria tenir una petita luxació o subluxació a l'espatlla esquerra.

Durant el matx va tornar a tenir protagonisme André Bikey, amb qui encara es negocia la seva incorporació: “Estem parlant encara. Agraeixo l'interès del club, però encara hi ha algunes situacions extraesportives per lligar”, va dir el central després del matx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.