2a divisió FEF

MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ

PRESIDENT DEL BADALONA

“Si la situació del camp no canvia, anirem als jutjats”

El president del Badalona diu que si el 30 de setembre no s'executa el conveni signat amb l'Ajuntament, durà les parts implicades als tribunals

“Hi ha voluntat política per part del consistori, però els tècnics impedeixen que tot això tiri endavant”

Un any al capdavant
Miguel Ángel Sánchez –a la foto, ahir a les oficines del BCIN– va arribar a la presidència del Badalona fa un any amb una fita marc ada: solucionar la incerta situació del camp i mantenir el llistó esportiu. Ara es troba en plena configuració de la plantilla del curs que ve i a l'expectativa que l'Ajuntament executi el conveni que ja ha signat amb el club
Des que vaig arribar al club, no hem rebut ni un duro per part de l'administració, que era la font amb què comptava segur

El president del Badalona, Miguel Ángel Sánchez (Barcelona, 1970), fa un any que ocupa el càrrec i ha de treballar de valent per buscar l'estabilitat econòmica i esportiva del club. De feina, no li'n falta. Sobretot, per fer realitat una de les grans peticions de la massa social escapulada: que l'equip tingui un camp nou, després que el 2005 s'aprovés un conveni amb l'Ajuntament. Aquest pacte, que preveia un camp municipal nou, a més de la permuta dels terrenys de l'avinguda de Navarra pels de la Morera i el pagament d'un milió d'euros al club i una quantitat fixa anual, no s'està complint. El president, amb tot, està treballant per tirar-ho endavant.

Què ens pot dir de la situació del nou camp ara mateix?
Que fa més de quatre mesos que treballem directament amb l'administració, l'alcaldia i la regidoria d'Urbanisme i, tot i tenir el conveni, ha passat un temps prudencial i no s'ha tirat endavant. Amb tot, l'any passat vaig adquirir un compromís amb els socis del club i, si en l'assemblea del dia 30 de setembre això no es desencalla, tirarem per la via del mig, anirem als tribunals i serà un jutge qui decidirà.
Respecte al conveni inicial, ja van acceptar una rebaixa, oi?
Sí. En el conveni inicial l'Ajuntament havia de donar 630.000 euros anuals al club durant 30 anys, a més del milió d'euros per la permuta de terrenys. El club ja havia renunciat a més del 60% de la prima, entenent que no s'atén la situació real de l'economia, però el milió d'euros ens correspon pel diferencial de metres quadrats, i no podem renunciar a cobrar-lo. No demanem cap cosa que no sigui nostra.
L'Ajuntament no vol pagar aquest milió i això és el que paralitza el procés?
Exacte. Nosaltres, després de les últimes reunions, enteníem que tot arribaria a bon port, però fa sis mesos i ens tornen a dir que esperem. No ho entenem. Veiem predisposició política per part de l'alcalde i les forces de l'Ajuntament, però els tècnics no ho volen tirar endavant.
Amb quin pretext?
Hi veuen coses que no són clares, però els nostres juristes ens asseguren que tot és completament legal. Per aquesta raó, si no s'arriba a cap acord, utilitzarem les vies legals. I això és complex, perquè aquí es poden demanar responsabilitats tècniques, administratives, d'intervenció i també polítiques.
Com serà el camp nou si es tira endavant?
Doncs serà una instal·lació ordenada, modesta, i sense gaires pretensions, amb capacitat per acollir entre 4.000 i 6.000 espectadors. A més, estarà valorada en set milions d'euros aproximadament.
La subvenció de l'Ajuntament –120.000 euros– tampoc no ha arribat, oi?
No, ni la de l'any passat ni la d'aquest. En tot el temps que fa que hi sóc no he vist ni un duro de l'administració, una de les poques coses amb què comptava. Això genera situacions difícils, com ara que hem de pagar el manteniment del camp del Centenari, que segons el conveni és municipal, amb partides del pressupost del club. Això és caríssim, perquè és una instal·lació vella i que requereix intervencions. És un despropòsit.
És cert que ha hagut d'avalar la plaça a segona B vostè mateix, amb les seves propietats?
Sí, hem hagut de presentar dos avals: un a la federació espanyola a última hora i un altre per fer efectius els pagaments als jugadors. El primer, de 125.000 euros, l'he posat jo mateix, i l'altre, de la mateixa quantitat, un patrocinador. Si no, seríem a tercera.
I també tenen una acta oberta amb la Seguretat Social, juntament amb el Sant Andreu i el Prat...
Sí, la Seguretat Social està demanant informació, perquè vol fer una adequació. Nosaltres formem part d'un grup de treball en què aportem la nostra experiència. Ara, anirem plegades totes les federacions i demanarem una suspensió de l'acta fins que no ens puguem adequar a una normativa.
Parlem una mica d'allò que dóna alegries: el futbol. Enceten una nova etapa amb Piti Belmonte i alguns reforços de renom. Com veu el projecte?
Nosaltres, el Badalona, sempre hem tingut una marca: fer les coses bé esportivament. Ara disposem de menys recursos que en el passat, però ho hem adequat per mantenir el nivell amb un pressupost ajustat, que serà com el de l'any passat. Això sí, hi ha un compromís per part dels jugadors, que s'estan rebaixant fitxes, i paral·lelament disposem d'un bon equip de treball. Incorporant Piti, d'altra banda, ens assegurem el canvi que buscàvem: és un tècnic que ha fet les coses bé al Sant Andreu i té un bon coneixement del mercat. Vejam si podem millorar respecte al curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)