3a divisió FEF

El 10 etern del Nou Sardenya

3a divisió. Àlex Delmàs, el capità de l'Europa, posa punt final a un cicle de set anys en el conjunt gracienc i anuncia la seva retirada del futbol en una multitudinària roda de premsa

Àlex Delmàs, capità de l'Europa i un dels jugadors més estimats per la parròquia escapulada, va anunciar ahir que deixava el futbol en actiu en una roda de premsa que va deixar literalment petita la sala de premsa i trofeus del Nou Sardenya. Flanquejat pel president Guillaume de Bode i l'entrenador Pedro Dólera, Delmàs va posar fi a disset temporades de futbol llegint un comunicat en què explicava que aquesta era “una decisió molt pensada” i que tenia presa des de feia temps.

Pocs futbolistes de tercera divisió tenen la capacitat de congregar al seu voltant tanta gent en un acte com aquest. Després de set temporades vestint la samarreta escapulada, el jugador de la Roca del Vallès ha aconseguit guanyar-se l'estima i l'afecte de la parròquia escapulada i així li ho van voler fer saber. “Me'n vaig quan vull, com vull i en el club que vull”, va sentenciar Delmàs abans de començar la roda d'agraïments a tots aquells que han passat pel seu costat, i que va tenir el moment més emocionant quan va recordar el seu pare, mort ara fa cinc anys.

Mite escapulat

El 10 penja les botes i deixa el club de la seva vida després de 235 partits i 34 gols vestint la samarreta escapulada i enlairat a la categoria de mite. El de la Roca del Vallès s'ha convertit en el cinquè jugador amb més partits amb l'Europa, només darrere d'històrics com Ventura, Capella, Rovira i Amorós. Però lluny de les xifres, el que ha fet d'Àlex Delmàs un futbolista especial ha estat la seva relació amb la gent de l'Europa fora dels terrenys de joc. Capità des de la temporada 2009/2010, Delmàs es va guanyar ràpidament l'estima de la sempre exigent parròquia escapulada. I més quan, en una època complicada per al club, l'Europa renovava temporada rere temporada gairebé tota la plantilla i ell es quedava, fidel, com un dels únics supervivents.

El de la Roca del Vallès també va fer soci de l'Europa el seu fill gracienc des del seu naixement, i fins i tot va estar a punt de ser escollit, en votació popular, pregoner de la festa major de la vila de Gràcia.

Delmàs penja les botes després de jugar una promoció que s'esperava des de feia dotze anys a Gràcia i que ningú més que ell desitjava jugar. Ho fa també després de vestir les samarretes del Granollers –equip amb el qual va debutar el 1996–, el Sabadell, el Premià, el Mataró i, òbviament, l'Europa. Plega un mite del futbol català, que va tenir un comiat a l'altura de la seva trajectòria.

515
duels
ha disputat en tota la seva carrera, en què ha marcat 83 gols.
Ha estat una decisió molt pensada que he mantingut en silenci durant molt de temps. Me'n vaig quan vull, com vull i en el club que vull

LES XIFRES

235
partits
ha disputat amb l'Europa. És el cinquè de la història del club.

LES FRASES

16.292
minuts
ha estat sobre el terreny de joc amb la samarreta escapulada.
34
gols
ha fet en les set temporades amb el conjunt gracienc.
Marxo content de mantenir els meus valors fins al darrer dia i de ser el capità de l'Europa
Àlex Delmàs
capità de l'europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)