Territorial

El primer club de futbol per la independència

3a catalana. La Joventut Esportiva Flix aprova en assemblea la signatura d'un conveni amb l'ANC per lluir el seu logotip i una estelada a la samarreta

La Joventut Esportiva Flix es va convertir ahir al vespre en el primer club del futbol català que pren posició oficialment a favor de la independència de Catalunya. El club de la Ribera d'Ebre va celebrar una assemblea extraordinària de socis en la qual es va aprovar per una àmplia majoria la proposta de la junta directiva de signar un conveni de col·laboració amb la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que consistirà a lluir a la samarreta de l'equip l'estelada a la part posterior i el logotip de l'ANC al davant. El resultat, amb 61 vots a favor, 2 vots en contra i 3 de nuls, supera amb escreix el llindar dels dos terços de paperetes favorables que la junta s'havia marcat per validar la proposta.

Albert Mani, president del Flix, va argumentar que la raó principal que ha empès el club a fer el pas ha estat “sumar-se a la voluntat del poble, de la forma més democràtica possible, donant als socis l'opció de votar lliurement”.

L'origen de la iniciativa de la Joventut Esportiva Flix és en la del Club Patí Vic, que el 9 d'octubre passat es va convertir en el primer club esportiu català a signar un conveni amb l'ANC per lluir el seu logotip i dues estelades a la samarreta. El Flix, amb una junta directiva compromesa amb el catalanisme i amb ganes d'implicar-se “en un moment històric”, tal com ells mateixos es defineixen, van decidir seguir els passos del club osonenc. Van demanar el vistiplau a la Federació Catalana de Futbol per celebrar una assemblea amb aquest punt en l'ordre del dia, i el mateix president, Andreu Subies, els va respondre que no hi havia cap problema.

LES RAONS DEL FLIX

El club s'afegeix “a la voluntat del poble” i s'implica “en un moment històric”

MAJORIA ÀMPLIA

Els socis van aprovar la proposta amb 61 vots a favor i tan sols 2 en contra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)