Barça

BOJAN KRKIC

JUGADOR DE L'AJAX D'AMSTERDAM

“Per a mi el més important no és fer gols”

El de Linyola ha tingut un bon inici en la lliga holandesa tot i no marcar

El sistema de joc, semblant al blaugrana, l'afavoreix, tot i que s'hi haurà d'adaptar

L'Ajax d'Amsterdam va sumar tres punts en la primera jornada de l'Eredivisie, el 2 d'agost. Els blanc-i-vermells van guanyar merescudament, per 3-0. El vigent campió de la competició es va enfrontar amb el Roda JC, i el davanter cedit pel Barça, Bojan Krkic, que va jugar 67 minuts, va sortir en l'onze inicial de Frank de Boer ocupant la banda dreta de l'atac i tenint llibertat de moviments per tota la zona atacant.

Primer partit de lliga i titular. Quines sensacions s'emporta?
He tingut unes sensacions molt bones. Jo em vaig incorporar més tard que tots els meus companys a la disciplina del club i he fet menys pretemporada, però tot i així estic molt content perquè el mister ha apostat per mi.
Debut rodó... tot i faltar el gol?
He tingut un parell d'ocasions, però he dubtat. Estava sol davant la porteria, però he preferit passar-la perquè pensava que em venia el central. Tot i així, ara el més important per a mi no és fer gols. Ara, el que vull és aprendre i penso que estic en un club molt gran per créixer com a futbolista. Tot i que molta gent pugui pensar que la lliga holandesa és inferior, s'hi pot aprendre molt. A més a més, els jugadors estan molt motivats, perquè la majoria són joves amb ganes de projectar-se internacionalment.
La seva intenció és créixer i després tornar al Barça?
Ara em centro en aquesta temporada que inicio, no em vull precipitar. A veure com va i després ja es veurà. Encara és aviat per decidir.
L'estil de joc de l'Ajax s'assembla al del Barça del 4-3-3. Això juga a favor seu?
Sí, la veritat és que l'estil de l'Ajax és molt semblant al del Barça, però sempre quan arribes a un equip nou t'has d'adaptar a l'equip i als companys. Sobretot, com que vinc d'Itàlia allà es treballa molt el futbol defensiu, i això també m'ha ajudat molt a adaptar-me a l'Ajax, ja que l'entrenador vol treballar la defensa començant ja des de les posicions d'atac. A Itàlia, de set dies a la setmana, sis dies treballàvem la tàctica i això m'ha permès entendre de seguida el concepte de futbol que vol el tècnic, Frank de Boer.
L'Amsterdam Arena és un estadi dels grans d'Europa. Què li ha semblat l'ambient?
L'afició i l'ambient m'han agradat molt. La gent ve a veure futbol i a gaudir-ne cívicament. A Itàlia això era molt diferent, potser aquesta és la gran diferència amb el que vaig viure l'any passat. Els tifosi tenen altres intencions. Quan em van trucar per venir a l'Ajax, no m'ho vaig pensar dues vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)