Barça

Martino ja és aquí

El nou entrenador del Barça va arribar a quarts de sis de la tarda a l'aeroport del Prat després d'un llarg vol transoceànic

Es va fer la tradicional foto davant l'escut i avui serà presentat

Després d'un llarg viatge transoceànic, Gerardo, Tata, Martino va trepitjar el terra de Barcelona ahir a la tarda per primer cop des que és entrenador del Barça. L'esperaven el sol i la calor sufocant del mes de juliol mediterrani, res a veure amb les gèlides temperatures de l'hivern que hi ha aquests dies a l'Argentina. També l'esperaven uns quants compatriotes, molts periodistes i alguns representants del seu club, que el van portar des de l'aeroport fins a les oficines del carrer Arístides Maillol. Després, les fotos davant de l'escut i un sopar amb el president. Avui, Tata Martino haurà de viure una altra jornada de gran intensitat. Al matí, signatura del contracte i roda de premsa. A la tarda, viatge cap a Noruega per trobar-se amb els seus futbolistes.

Crònica de viatge

Abans de sortir de casa seva, a Rosario, Gerardo Martino va poder sentir els crits de suport d'un grup aficionats del Newell's Old Boys que, en l'hora dels adéus, continuaven agraint-li la bona feina que va fer durant l'últim curs. Prop de la mitjanit, hora catalana, el nou entrenador del Barça va embarcar en el vol que el va dur des de la seva ciutat fins a Buenos Aires, on va haver de fer escala abans de volar amb destinació a Barcelona. A la zona d'embarcament internacional de l'aeroport d'Ezeiza, la premsa el va assaltar i, tot i que no tenia intenció de fer declaracions, va mantenir una breu conversa amb els periodistes. “Em vaig assabentar dilluns que seria l'entrenador del Barcelona”, va reconèixer, a més de considerar que entre Messi i Neymar “no hi hauria d'haver problemes de convivència”. Després, va embarcar en el vol 1160 d'Aerolíneas Argentinas, que es va enlairar a tres quarts de cinc de la matinada, hora d'aquí.

Andoni Zubizarreta i Xavier Martin l'esperaven a la terminal 1 quan va arribar a Barcelona, a quarts de sis de la tarda. Acompanyat del director esportiu i del cap de comunicació del seu nou club, que van viatjar expressament des de Munic per rebre'l, Tata Martino va sortir de l'aeroport del Prat per una de les portes de servei i no va poder veure el grup d'aficionats, molts d'ells vestits amb la samarreta del Newell's, que l'esperava a la porta principal per homenatjar-lo. De passada, va sortejar les càmeres i els micròfons que també l'esperaven. Tot seguit, va fer via cap al Camp Nou per, com estava programat, fotografiar-se davant l'escut del FC Barcelona, a les oficines del club. Passades les set de la tarda, Gerardo Martino va posar davant una multitud de fotògrafs i va tenir l'oportunitat de tastar, per primer cop, la dimensió del Barça.

Presentació i cap a Oslo

El nou entrenador blaugrana va acabar el seu primer dia a Catalunya sopant amb el president, Sandro Rosell, amb el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i amb el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu. Avui li tocarà viure una nova jornada maratoniana, que començarà a quarts de dotze, amb la signatura del seu contracte amb el Barça, a les oficines del club. Més tard es tornarà a fotografiar davant de l'escut, aquesta vegada al costat de Rosell, Zubizarreta i Bartomeu. A la una del migdia, s'asseurà davant la premsa mundial per primera vegada com a tècnic barcelonista, en una roda de premsa que es preveu que sigui multitudinària. Serà al flamant auditori 1899, la instal·lació inaugurada fa pocs mesos. A la tarda, per si no n'havia tingut prou, Gerardo Martino volarà cap a Oslo, on s'incorporarà a l'expedició del primer equip del Barça i podrà conèixer els seus nous jugadors.

EL VOL 1160

Zubizarreta i Xavier Martín l'esperaven a l'arribada a l'aeroport del Prat

FINAL DE JORNADA

Després de fer-se la foto amb l'escut, va anar a sopar amb Rosell, Zubi i Bartomeu

MÉS QUILÒMETRES

Avui a la tarda, després de la roda de premsa, volarà cap a Noruega

TOT MOLT RÀPID

“Vaig saber dilluns que fitxava”, va dir abans de sortir de l'Argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)