Barça

Thiago ja és del Bayern i no inicia la pretemporada

Oficial. El Barça, que traspassa per 25 milions d'euros el migcampista del planter, va arribar ahir a un acord definitiu amb el club alemany

Un dels futbolistes del Barça que havia de començar avui la pretemporada i no ho farà és Thiago Alcántara. Després de comunicar al club el seu desig de marxar al Bayern de Munic la setmana passada, el migcampista del planter no volia haver de presentar-se avui a les proves mèdiques que marquen l'inici de la pretemporada per a la plantilla del Barça. I no ho farà després que ahir fos traspassat al Bayern de Pep Guardiola per 25 milions d'euros, vint dels quals els paga el Bayern. Els altres cinc surten d'un amistós que jugaran els dos equips en els quatre anys vinents i pel qual el Barça rebrà un milió d'euros i de la renúncia de Thiago a una part del sou.

El club alemany va accelerar les negociacions amb el Barça divendres i dissabte, després que Karl-Heinz Rummenigge truqués a Sandro Rosell i li comuniqués que es farien amb el serveis del jugador que els havia demanat Pep Guardiola, com havia confirmat dijous el tècnic de Santpedor en la roda de premsa en la qual va criticar durament l'actual directiva blaugrana. La baixa clàusula de rescissió de Thiago, només de 18 milions d'euros, i els desitjos tant de l'entrenador català com del jugador blaugrana, havien convençut els alemanys, que van preferir, però, negociar un traspàs amb el Barça, per les bones relacions entre clubs i també per evitar possibles problemes fiscals al futbolista.

Després de negociar durant un parell de dies, l'acord es va produir ahir al matí. El Barça rebrà 25 milions d'euros, una mica més de la quantitat que hauria rebut si els alemanys haguessin pagat la clàusula de rescissió del jugador (18 milions més l'IVA). A la tarda es van continuar negociant alguns serrells importants de l'operació, com ara les condicions de pagament i l'anunci oficial del traspàs de Thiago al Bayern es va produir a les vuit en punt del vespre.

Després que Rafa Alcántara marxés ahir cap a Vigo per jugar un any cedit en el Celta, ha estat el germà gran de la família qui ha abandonat la disciplina blaugrana, tot i que ell per no tornar, com a mínim, en els propers anys. Thiago, decebut amb el protagonisme que va tenir la temporada passada, va aprofitar que la seva clàusula de rescissió era només de 18 milions perquè no va disputar els partits que marcava el seu contracte perquè fos de 90, per posar-se al mercat.

Es va interessar molt per poder comptar amb els seus serveis el Manchester United. També va comunicar a Pere Guardiola, germà de l'actual tècnic del Bayern i representant del futbolista, el seu interès pel Real Madrid, però Thiago es va decidir finalment pel club de Munic després de parlar amb Guardiola i que aquest li comuniqués que li agradaria tenir-lo al seu costat en la seva nova aventura al Bayern. Guardiola li va dir a Thiago que té pensat utilitzar un 3-4-3 en molts partits i que ell tindrà cabuda en aquest dibuix al costat dels Kroos, Muller, Schweisteinger i companyia.

En principi, Thiago, de 22 anys i escollit millor futbolista de la passada Eurocopa sub-21, passarà aquest matí per la ciutat esportiva per acomiadar-se dels seus excompanys i tècnics i després marxarà a Munic per ser presentat. El jugador, que signarà per 4 anys amb el Bayern, podrà enfrontar-se al club on s'ha format el dia 24 que ve en l'amistós que els dos equips jugaran a l'Allianz Arena. Ahir, els de Guardiola van derrotar el Hansa Rostock en un altre partit amistós (0-4).

BAYERN

Va voler negociar i no pagar la clàusula per les bones relacions existents

XIFRES

El Bayern paga 20 milions i els altres cinc surten d'un amistós i part del sou de Thiago
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)