Fórmula 1

Max Verstappen fa la ‘pole’ per a la cursa a l’esprint a Miami

El neerlandès signa en l’únic intent un 1:27:641, superant Charles Leclerc i Sergio Pérez, amb Ricciardo com la gran sorpresa a la quarta plaça

Max Verstappen (Red Bull) s’ha assegurat una nova pole per a la cursa a l’esprint del Gran Premi de Miami de Fórmula 1. El neerlandès ha superat Charles Leclerc (Ferrari) i el seu company Sergio Pérez. La gran sorpresa l’ha donat Daniel Ricciardo (RB) que ha acabat quart, seguit de Carlos Sainz (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren), Lance Stroll i Fernando Alonso (Aston Martin), Lando Norris (McLaren) i Nico Hülkenberg (Haas).

Un primer contacte sense sorpreses

La qualificació a l’esprint iniciava i, ràpidament, els pilots sortien a pista. Red Bull col·locava un 1:28:6 els dos, mentre que la resta han anat igualant els temps. Al final de la sessió, Alonso i els Mercedes eren els que estaven més en perill. No obstant això, els britànics i l’espanyol s’han posat al capdavant. Dels tres, qui millor temps ha fet ha estat el pilot d’Aston Martin, però ha estat superat pels dos pilots de McLaren, acabant Norris per davant de Piastri.

Lando Norris, la sorpresa; els Mercedes deceben

La primera referència de la SQ2 era a càrrec de Sergio Pérez, amb un 1:27:865, amb Daniel Ricciardo superant els dos pilots d’Aston Martin i Carlos Sainz. Qui superava el pilot australià és Leclerc, que es col·locava segon.

Piastri quedava cinquè, entre Ricciardo i Alonso, i Norris es posava primer, amb un 1:27:597. Arribaven els últims minuts i Verstappen feia la seva única volta per situar-se quart. Darrere seu, cap dels rivals milloraria i això provocaria l’eliminació dels pilots de l’equip Mercedes.

Tots els pilots, a un únic intent

Arribant a l’última ronda de la qualificació, els 10 pilots sortien quan faltaven de 3 minuts per al final. Per tant, tot es jugaria a una carta. El primer temps important ha estat per a Pérez, amb un 1:27:876, mentre que Verstappen ha fet un 1:27:641 per aconseguir la posició preferent.

Alonso acabava per davant de Norris, però per darrere de Stroll. Per la seva banda, el company de Norris, Piastri, es posava sisè. Per part de Sainz, es quedava cinquè, mentre que Leclerc es colava just entre els dos Red Bull per a situar-se en la segona posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)